ABAZOVIĆ PORUČIO: Blizu smo rješenja za Tužilačke zakone, glasaćemo za razrješenje Leposavića

Predsjednik Građanskog pokreta (GP) URA Dritan Abazović rekao je da su blizu konačnog rješenja za Tuzilačke zakone, saopštio je nakon sastanka lidera stranaka parlamentarne većine na kome je trebalo da nastave razgovore oko postizanja eventualnog kompromisa u vezi sa tim na koji način mogu početi promjene u Državnom tužilaštvu.

“Ja sam zadovoljan. Ne želim da iznosim detalje. Biće potrebe za određenim korekcijama” ,kazao je on Abazović i dodao da se mogući dogovor ticao usvajanja izmjena Zakona o državnom tužilaštvu u dijelu promjene sastava Tužilačkog savjeta, a što nije bilo sporno ni Venecijanskoj komisiji Savjeta Evrope.

 

Abazović je odgovarajuci na pitanja novinara rekao da predlog za razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića nije predlog Demokratske partije socijalista (DPS), nego premijera Zdravka Krivokapića.

“Van svojih principa nećemo djelovati”, poručio je Abazović i istakao da nema informaciju da će Leposavić u petak podnijeti ostavku, navodeći da bi on podnio ostavku da mu je to premijer tražio.

 “Glasaću za razrješenje Leposavića, ali da očekujem da sam podnese ostavku”, zaključio je Abazović.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button