ABAZOVIĆ SA KOMBOSOM: Kipar će nastaviti sa podrškom Crnoj Gori na evropskom puru - Volim Podgoricu

ABAZOVIĆ SA KOMBOSOM: Kipar će nastaviti sa podrškom Crnoj Gori na evropskom puru

Premijer Crne Gore Dritan Abazović sastao se danas sa ministrom vanjskih poslova Kipra Konstantinosom Kombosom na marginama 78. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Abazović i Kombos razgovarali su o unapređenu bilateralne saradnje i razmjeni iskustava u ooblasti turizma, kao i saradnji u procesu evropskih integracija. U tom kontekstu, Kombos je istakao da Crna Gora može računati na podršku Kipra u daljem integracionom procesu.

Abazović je izrazio zadovoljstvo tradicionalno dobrim i prijateljskim odnosima Crne Gore i Republike Kipar, koji imaju visok potencijal za dalji razvoj u svim oblastima od obostranog interesa.

Zahvaljujući se na dosadašnjoj podršci procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, on je izrazio očekivanje da podrška Kipra, kako politička, tako i ekspertska, neće izostati ni u narednom periodu i ocijenio da potpisani Memorandum o razumijevanju između Vlade Crne Gore i Vlade Kipra iz 2012. godine pruža pravni okvir za saradnju u nizu sektora važnih za evropski put naše države.

“Crna Gora ostvaruje veoma kvalitetnu saradnju sa Kiprom na nivou resora unutrašnjih poslova, posebno kroz učešće u zajedničkim EU projektima, s tim da smo posebno zainteresovani za jačanje bilateralne policijske saradnje“, naglasio jeAbazović.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com