ADŽIĆ – MILER: Put ka EU u rukama Crne Gore - Volim Podgoricu

ADŽIĆ – MILER: Put ka EU u rukama Crne Gore

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić primio je danas u posjetu šefa Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom Direktoratu Evropske Komisije za susjedstvo i politiku proširenja Majkla Milera, kojom prilikom ga je upoznao sa aktivnostima Ministarstva u odnosu na integracioni put Crne Gore ka Evropskoj uniji.

Ministar se zahvalio na pomoći koju Evropska unija kontiniurano pruža Crnoj Gori, kao i institucionalnoj podršci, za koju je naveo da je ključna u procesu pristupanja. Naveo da je više nego jasno da je Vlada proevropska i da je apsolutno posvećena evropskim integracijama. Ministar je predočio nedavne uspjehe u borbi protiv organizovanog kriminala, visoke korupcije, šverca narkotika i cigareta.

Gospodin Miler je čestitao ministru stupanje na funkciju i iskazao očekivanje da će  buduća saradnja biti uspješna. Istakao je da je intenzitet puta ka EU trenutno u rukama Crne Gore, kao i da je veoma povoljan trenutak da se javna deklarisanost Crne Gore pokaže na djelu. Pohvalio je dosadašnje aktivnosti Vlade u usklađivanju spoljne i bezbjednosne politike sa EU, uključujući i u pitanjima koja se tiču sankcija EU protiv Rusije. Naglasio  je da očekuje proaktivniji pristup u jačanju granične policije, usklađivanju vizne politike, izbornoj reformi i ekspertskom jačanju institucija koje se bave borbom protiv korupcije i kriminala.

Današnjem sastanku su pored gospodina Milera prisustvovali : Ambasadorka Oana Kristina Popa, šefica Delegacije EU u Crnoj Gori, politička savjetnica Kirsi Pekuri, savjetnik za vladavinu prava Roberto Segundo Navaro, program menadžerka za EU politike i vladavinu prava Marcia Palota, dok su ispred MUP-a sastanku, prisustvovali v.d. generalnog direktora Direktorata za evropske poslova, međunarodnu saradnju i programe podrške, Sergej Mučalica, v.d. generalnog direktora Direktorata za upravne poslove, državljanstvo i strance, Radovan Popović, načelnica Direkcije za evropske poslova i koordinaciju programa EU, Zenajda Deloik i savjetnica ministra Majda Adžović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com