Adžić: Picula i Evropski parlament potvrdili ispravnost odluke za šverc cigareta

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić komentarisao je izjavu Tonina Picule, stalnog izvjestioca Evropskog parlamenta za Crnu Goru, koji je ocijenio kao dobrodošao potez odluku Vlade o zabrani skladištenja duvanskih proizvoda u okviru Slobodne zone ,,Luke Bar”, navodeći da je time Crna Gora Evropskoj uniji (EU) dala dokaz ozbiljnosti u implementaciji transparentnosti, jačanju institucija, djelotvorne tržišne privrede, kao i sposobnosti preuzimanja obaveza.

,,Pozitivne ocjene Tonina Picule djeluju motivaciono na vlast u Crnoj Gori i značajno utiču na to da se nastavi sa odlučnom borbom protiv krijumčarenja cigareta, kao i sa sveukupnom borbom protiv organizovanog kriminala”, naveo je Adžić.

Adžić je istakao i da je šverc cigareta preko teritorije Crne Gore godinama kaljao ugled naše države u međunarodnim okvirima, jer je, prema nezvaničnim informacijama, oko 25 odsto prokrijumčarenih duvanskih proizvoda iz Crne Gore završavalo u zemlje EU i Veliku Britaniju. Potpredsjednik URE Adžić podsjeća da je potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović kao predsjednik Biroa za operativnu koordinaciju (BOK), na sjednici održanoj 22. jula predložio da Vlada usvoji odluku o zabrani skladištenja duvanskih proizvoda u Luci Bar, kao i češću kontrolu Novog duvanskog kombinata u Podgorici.

,,Od samog početka rada 42. Vlade i Kabineta potpredsjednika reforme u oblasti vladavine prava i oštrija borba protiv organizovanog kriminala i korupcije stavljene su kao prioritet u radu, s ciljem da Crna Gora napreduje integracionom procesu i poglavlju 23, kao ključnom preduslovu daljeg napretka. Nastavlja se dalja borba s ciljem da Crna Gora bude prepoznata kao zemlja pravde, a ne zemlja kriminala. Može Crna Gora”, zaključio je Adžić.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com