Albanci da učestvuju u obilježavanju decenije nezavisnosti

Predsjednik Crnogorske kulturne mreže Aleksandar Damjanović razgovarao je sa predsjednikom Opštine Ulcinj Fatmirom Đekom. Tema razgovora je bila obilježavanje decenije nezavisnosti naše države, kao i učešće Albanaca u programu obilježavanja proslave u organizaciji CKM.

Damjanović je Đeku upoznao sa programom proslave, i istakao da nažalost prethodnih godina nijesu uspjeli da uspostave partnerstvo sa Albanskim nacionalnim savjetom, kako bi Albanci kao ravnopravni građani Crne Gore na najvećem događaju koji se tokom kalendarske godine održi u Crnoj Gori predstavili svoje kulturno nasljeđe.

Damjanović je posebno istakao da se ne smije zaboraviti veliki doprinos koji su Albanci  dali 2006. godine obnovi nezavisnostim, kao i da svim građanima bez obzira na vjeru i naciju pripada pravo da slave ovaj veliki jubilej, kao i da su u obavezi da doprinesu njegovom jačanju.

Đeka je istakao da je 21. maj za njega lično, partiju kojoj pripada, kao i za građane Ulcinja, i sve Albance koji žive u Crnoj Gori veliki praznik prema kojem se treba ophoditi sa posebnim poštovanjem.

On je istakao da su Albanci oduvijek bili lojalni građani Crne Gore, kako oni što žive u njoj tako i oni iz dijaspore, što su najbolje dokazali 2006. godine davajući veliku podršku suverenoj Crnoj Gori, koje po njegovim riječima bez glasova Albanaca ne bi bilo.

Đeka je izrazio zahvalnost Crnogorskoj kulturnoj mreži što je uputila poziv Albancima da uzmu učešće u program obilježavanja velikog jubileja koji Crna Gora obilježava, i rekao je da će se lično založiti da njegovi sunarodnici daju doprinos obilježavanju.

Đeka je posebno istakao da Albanci za razliku od drugih naroda koji žive u Crnoj Gori nikada nijesu imali problema sa državnim simbolima, već su se oduvijek sa velikim poštovanjem ophodili prema njima.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com