BAJDEN OPET NEGATIVAN NA KORONU: Za svaki slučaj ostaje u izolaciji do sledećeg testa

Američki predsjednik Džo Bajden u subotu je bio negativan na testu na kovid, navodi se u pismu ljekara iz Bijele kuće dr Kevina O'Konora. Uprkos negativnom testu, predsjednik SAD će ostati u izolaciji dok drugi put ne bude negativan.

“Predsjednik se i dalje osjeća dobro”, napisao je O'Konor. Bajden se svakodnevno testira od kada je prvi put bio pozitivan na virus 21. jula. Bijela kuća je saopštila da je imao samo blage simptome, uključujući umor, curenje iz nosa i kašalj.

Bajdenu, koji je u potpunosti vakcinisan i primio je dva bustera, prepisana je antivirusna terapija pakslovidom, što je standardni kurs liječenja za ljude za koje se smatra da su pod većim rizikom, uključujući sve starije od 50 godina, prenose američki mediji.

Njegovi simptomi su “skoro nestali” nakon četiri dana liječenja, saopštila je Bijela kuća.

Predsjednik je nakratko izašao iz izolacije prošle nedelje, nakon što je 27. jula bio negativan na testu na kovid. Ponovo je otišao u izolaciju nakon što je ponovo bio pozitivan 30. jula, u onome što je O'Konor opisao kao “povratni” slučaj.

Proizvođač Pasklovida, Fajzer i Uprava za hranu i lijekove su priznali da postoje izvještaji o “povratnim” slučajevima kovida povezanih sa lijekom, ali su naglasili da je istraživanje obima i ozbiljnosti problema u toku.

Predsjednik je nastavio da radi tokom izolacije, uključujući neka javna, distancirana pojavljivanja u Bijeloj kući i virtuelne događaje.

U ponedeljak uveče, Bajden je održao govor sa balkona Plave sobe u kojem je objavio da su Sjedinjene Države ubile vođu Al Kaide Ajmana al Zavahirija. On je u petak na otvorenom takođe dao primedbe o ekonomiji u trenutku kada se Sjedinjene Države suočavaju sa ozbiljnom prijetnjom recesijom.

Bajdenova agenda je napredovala u Kongresu dok je bio u izolaciji. Demokrate u Senatu spremne su da donesu dugo traženi zakon o klimatskim promenama i troškovima ljekova koji se izdaju na recept. Predsjednik takođe planira sledeće nedelje da potpiše dvopartijske zakone o jačanju proizvodnje poluprovodnika i proširenju zdravstvene podrške za veterane izložene toksičnim opekotinama.

Ako uspije da izađe iz izolacije, Bajden planira da otputuje u Kentaki u ponedeljak sa prvom damom Džil Bajden kako bi obišao stradale u razornim poplavama.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com