Bajden stigao u Saudijsku Arabiju pa optužio prestolonasljednika da je odgovoran za ubistvo Kašogija - Volim Podgoricu

Bajden stigao u Saudijsku Arabiju pa optužio prestolonasljednika da je odgovoran za ubistvo Kašogija

Američki predsjednik Džo Bajden izjavio je da smatra da je saudijski prestolonasljednik Mohamed bin Salman Al Saud odgovoran za ubistvo novinara Vašington posta, Džamala Kašogija 2018. godine, prenose svjetski mediji. 

Njegov govor na konferenciji za novinare u Džedi, nakon pregovora sa rukovodstvom zemlje, prenosi CBS.

“On (prestolonasljednik) je u suštini rekao da nije lično odgovoran za ovo. Ja sam istakao da jeste. Rekao je da je preduzeo mjere protiv onih koji su za ovo odgovorni”, rekao je Bajden.

Američki lider je takođe napomenuo da je sa prestolonasljednikom razgovarao o kršenju ljudskih prava, u šta je, po njegovom mišljenju, umiješan Rijad.

Bajden je u petak stigao u Saudijsku Arabiju, gdje ga je sačekao prestolonasljednik Mohamed bin Salman Al Saud. Američki obavještajci su ga povezali sa atentatom na novinara saudijskog Vašington posta Džamala Kašogija u Turskoj 2018 . Tokom kampanje, Bajden je obećao da će pretvoriti Saudijsku Arabiju u „odmetnu državu“ zbog ubistva Kašogija. Nakon posjete zemlji, predsjednik SAD je istakao da ne žali zbog prijetnji i nazvao je situaciju „nečuvenom“.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com