SLIJEDI LI NAM NOVO ZAKLJUČAVANJE? Ako poraste broj hospitalizovanih, pojačavaju se i mjere - Volim Podgoricu

SLIJEDI LI NAM NOVO ZAKLJUČAVANJE? Ako poraste broj hospitalizovanih, pojačavaju se i mjere

U petak je registrovano još 527 oboljelih od korona virusa, a od prošle sedmice bilježi se rast broja inficiranih, ali ne i hospitalizovanih. Ipak, to nije isključeno ako se nastavi trend obolijevanja. U zavisnosti od toga predložiće se i restriktivne mjere.

Broj zaraženih kona virusom opet se povećava, a dnevno se testira i preko 1.000 osoba. Trenutno je 3.255 aktivnih slučajeva, uglavnom sa blagim simptomima.

Dr Lucija Mrdak, infektolog kaže da pacijenti koji im dolaze ambulantno su najčešće sa lakšim simptomima: povišena temperatura, glavobolja, bolovi u zlogobima i mišićima, grebanje u grlu i uglavnom se liječe ambulantno.

Nije zabilježen porast broja hospitalizovanih pacijenata.

“Manji broj pacijenata je hospitalizovan ovih dana, s obzirom na to da se protekle nedjelje bilježi veći broj pacijenata koji su najčešće asimptomatski, ali očekujemo na tako velike brojke veći broj teških kliničkih slika i hospitalizacije”, kazale je Mrdak za TVCG, prenosi portal RTCG.

Ukoliko dođe do rasta broja zaraženih sa težom kliničkom slikom, onda će nadležni, kako kažu, predložiti uvođenje restriktivnih mjera.

Ukoliko dođe do rasta broja zaraženih sa težom kliničkom slikom, onda će nadležni, kako kažu, predložiti uvođenje restriktivnih mjera.

Dr Nebojša Sekulić iz Instituta za javno zdravlje kaže da to sve zavisi od epidemiološke situacije i parametara koji ih prate.

“Da kažem da nam je negdje odrednica u svemu tome broj hospitalizovanih, tako da ćemo se u skladu sa tim ponašati i u smislu preporuka i drugih mjera koje bi mogli da predložimo”, kazao je Sekulić.

Za sada, preporuke ostaju iste.

“Da se nosi maska gdje god imate veći broj ljudi, gdje god vidite da je gužva. Isto tako za sve osobe koje su imuno komromitovane i starije osobe. Takođe smo dali preporuku za ugostitelje i ugostiteljske radnike”, kazao je Sekulić.

Nadležni ponavljaju da nema mjesta za brigu, te da su spremni za moguće izazove.

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com