Bečić: Crna Gora će nastaviti da pruža podršku Ukrajini

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa otpravnicom poslova Ukrajine u Crnoj Gori, Natalijom Fijalkom, saopšteno je iz Skupštine.

Konstatujući da dvije prijateljske zemlje imaju brojne mogućnosti za produbljivanje saradnje, Bečić se osvrnuo na dosadašnju uspješnu bilateralnu komunikaciju i izrazio zadovoljstvo činjenicom da su odnosi dvije zemlje bez otvorenih pitanja. On je iskazao spremnost za dalje unapređenje odnosa, čemu poseban doprinos pružaju počasni konzulati.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja o aktuelnim političkim prilikama u Crnoj Gori i Ukrajini, uz ocjenu da će naša zemlja nastaviti da pruža podršku Ukrajini na evropskom i evroatlantskom putu.

Otpravnica poslova Natalija Fijalka je istakla da je ukrajinska strana veoma zainteresovana za intenziviranje odnosa sa Crnom Gorom i izrazila očekivanje da će zajednički doprinijeti snaženju saradnje parlamenata, u čemu će posebnu ulogu imati buduća grupa prijateljstva Skupštine Crne Gore sa ukrajinskim parlamentom.

Bečić je, tom prilikom,  podsjetio da u Crnoj Gori postoji jasan cilj i konsenzus oko evropskih integracija i naglasio da će nova parlamentarna većina raditi na jačanju dosadašnjeg spoljnopolitičkog opredjeljenja.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o značaju afirmacije saradnje u oblastima od obostranog interesa.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button