BEČIĆ: Pljevlja su postala slobodan grad

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je dan Opštine Pljevlja i istakao da su Pljevlja simbol antifašizma i simbol multikulturalizma gdje komšije različitih religija žive u skladu, miru i zajedno proslavljaju vjerske praznike.

“U ime Demokratske Crne Gore i svoje ime, predsjedniku opštine Pljevlja, gospodinu Rajku Kovačeviću, predsjedniku Skupštine opštine, gospodinu Dragiši Sokiću , kao i svim građankama i građanima Pljevalja najsrdačnije čestitam 20. novembar, Dan opštine Pljevlja”, istakao je Bečić.

On je naveo da su Pljevlja pokazatelj da Crnu Goru moramo i možemo zajedno da dalje gradimo i unapređujemo kao antifašističku, multikulturalnu i evropsku zemlju.

“Pljevaljski spomenik na Stražici, palim borcima u Pljevaljskoj bici, služi nam kao podsjetnik, da nikada ne zaboravimo žrtvu poginulih junaka u narodnooslobodilačkoj borbi 1941. godine. Skoro tri godine kasnije, upravo na ovaj dan 1944. godine, Pljevlja su postala slobodan grad, grad oslobođen od lanaca fašizma. Pljevlja, osim što su simbol antifašizma, su i simbol multikulturalizma gdje komšije različitih religija žive u skladu, miru i zajedno proslavljaju vjerske praznike. Upravo ovim primjerom, Pljevlja kao takva jesu pokazatelj da Crnu Goru moramo i možemo zajedno da dalje gradimo i unapređujemo kao antifašističku, multikulturalnu i evropsku zemlju”, naveo je Bečić.

Bečić je istakao da Pljevlja karakterišu brojne kulturne, istorijske i prirodne ljepote.

“Pljevlja karakterišu brojne kulturne, istorijske i prirodne ljepote, od planine Ljubišnje, arheoloških nalazišta iz Rimskog perioda, srednjovjekovnog manastira Sveta Trojica do Hadži Hasanove džamije, što su turisti umjeli da prepoznaju. Daljom valorizacijom svih ovih ljepota Pljevalja učinićemo Pljevlja jednim od najljepših turističkih centara i Crne Gore i Evrope. U to ime želim još jednom svim građanima i građankama da čestitam Dan opštine Pljevlja”, zaključio je Bečić.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com