BEČIĆ: Sačuvaćemo i jačati ekonomsku slobodu naših građana

Sačuvaćemo i jačati ekonomsku slobodu naših građana, jer tako najbolje čuvamo Crnu Goru, kazao je predsjednik Demorkatske Crne Gore Aleksa Bečić povodom početka isplate naknada majkama sa troje i više djece.

“Počela je isplata naknada majkama korisnicama naknada sa troje i više djece saglasno Zakonu koji je predložio poslanički klub Mir je naša nacija, a usvojila Skupština Crne Gore na čuvenoj i istorijskoj decembarskoj sjednici. Niko ne spori da je prvobitni Zakon bio nepravedan, da nije pravedno dijeliti majke, da to nije dobro rješenje, ali ukidanje stečenog prava je nepravda koju smo morali ispraviti i ugrožavanje egzistencije koje smo morali zaustaviti”, poručio je Bečić.

Ponosan zbog radosti, navodi on, koju smo “zbog vraćanja naknada, dječijih dodataka, uvodjenja besplatnih udžbenika, povećanja plata, penzija i staračkih naknada donijeli našim radnicima, majkama, djeci, penzionerima”.

“Za par mjeseci, saglasno zakonima koje je takodje predložio naš poslanički klub a usvojila Skupština, kreće isplata dječijih dodataka i djeci do 7 do 18 godine, pored oko 50 000 mališana do navršene šeste koji već skoro godinu dana primaju dječije dodatke, kao i isplata uvećane minimalne penzije”, dodao je on.

Bečić kaže da “neće dozvoliti da bilo ko ugrozi ova dostignuća”.

“Sačuvaćemo i jačati ekonomsku slobodu naših građana, jer tako najbolje čuvamo Crnu Goru. Naravno, uskoro ćemo na izborima ispraviti i izbornu nepravdu koja se desila, vratiti institucuje narodu i nastaviti sa reformama. Ruku pravde, slobodu i ekonomsko-socijalne pobjede koje smo ostvarili niko ne može zaustaviti”, zaključio je Bečić.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com