VUKSANOVIĆ PLENKOVIĆU: Hvala na podršci Hrvatima u Crnoj Gori, kao i Crnoj Gori na putu EU

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović boravi u službenom posjetu Zagrebu. Danas je ručao s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem i tom prilikom mu zahvalio na intenzivnoj podršci hrvatskoj zajednici u Crnoj Gori, kao i samoj Crnoj Gori u procesu pristupanja Europskoj uniji.

Plenković je izrazio zadovoljstvo što Hrvati imaju svojeg predstavnika u Vladi Crne Gore i čestitao Vuksanoviću na imenovanju.

On je istakao značaj što je hrvatska nacionalna zajednica dobila ministra u izvršnoj vlasti, a što će doprinijeti njenom jačanju i daljoj afirmaciji.

Plenković je kazao da će Vlada na čijem je čelu nastaviti brinuti o Hrvatima izvan granica Republike Hrvatske i da će Hrvati u Crnoj Gori imati i ubuduće jasnu i nesumnjivu podršku.

Vuksanović je zahvalio Plenkoviću što relacije između hrvatske zajednice u Crnoj Gori i institucija u samoj Republici Hrvatskoj na čelu s Vladom, nadilaze ustavnu obvezu prema kojoj Vlada mora brinuti o Hrvatima van granica Hrvatske.

Radi se, kako je rekao predsjednik HGI, o odnosu dubokog i iskrenog zajedništva što je velika snaga i nadahnuće crnogorskim Hrvatima.

Vuksanović je istakao zadovoljstvo zbog prijateljskih odnosa Crne Gore i Republike Hrvatske, a posebno je naglasio pomoć koju pruža Vlada na čijem je čelu Plenković Crnoj Gori, a što Hrvate u Crnoj Gori čini ponosnim.

“Hrvatska građanska inicijativa će i ubuduće davati svoj prepoznatljiv doprinos u snaženju prijateljstva Republike Hrvatske i Crne Gore, kao što to radi svih dvadesete godina od svojeg osnivanja”, zaključeno je u saopštenju.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com