BEŠIĆ: Očekujem formiranje Vlade u posljednjim danima zakonskog roka - Volim Podgoricu

BEŠIĆ: Očekujem formiranje Vlade u posljednjim danima zakonskog roka

Profesor na Fakultetu političkih nauka Miloš Bešić očekuje da će Vlada biti formirana u posljednjim danima zakonskog roka, a da Spajić mora da je formira, jer će u suprotnom biti surovo kažnjen na sljedećim izborima.

Bešić je gostujući u emisiji “Argumenti” na TVCG naveo da Spajić ima više kombinacija, a samo je pitanje kokvu će odabrati i u odnosu na to se morati da snosi određenu političku odgovornost.

Kakva god da bude ta Vlada neće biti idelana, ali je bitno da se što prije dođe do političke stabilnosti.

“Kad političke stabilnosti nema to nije dobro ni za koga, ni za građane, ali ni za te partije”, kaže Bešić.

Kako je dodao, svaka matematika je mogla da kaže da će biti problema sa sastavljanjem te vlade i za Bešića je sve ovo očekivano i znao je da neće biti brzo formirana.

“Akteri koji žele da budu u Vladi žele da to bude što pije i razumijem tu vrstu nestrpljenja, ali nakon tri decenije vlasti DPS-a ovo je normalno. Ranije ste imali jake i predvidljive koalicione dogovore. I tada je bilo trgovine, ali je DPS umio da trguje, ali da to ne bude toliko pred očima javnosti”, naveo je Bešić.

Ističe da Spajić mora o ovaj procesu efektivno da komunicira sa javnošću a ne da pušta analitičare i medije da nagađaju šta se dešava. Komunikacija sa javnošću mora biti gotovo na dnevnom nivou, a posebno nakon razgovora sa političkim subjektima.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com