MIZ PLJEVLJA: Odricanje od datuma vezanog za antifašizam je pokazatelj da se uvodi novi sistem vrijednosti - Volim Podgoricu

MIZ PLJEVLJA: Odricanje od datuma vezanog za antifašizam je pokazatelj da se uvodi novi sistem vrijednosti

Sa osjećajem nevjerice propratili smo današnju sjednicu Skupštine Opštine Pljevlja i u ime svih pljevaljskih muslimana upućujemo protestnu notu predsjednici SO Pljevlja, zbog izglasavanja imenovanja novog datuma za Dan Opštine koji je isključivo vezan za pripadnike jedne religije, čime se pripadnicima drugih religija nameće osjećaj nepripadnosti ovome gradu, poručili su iz Medžlisa islamske zajednice (MIZ) Pljevlja.

“Mi kao muslimani, imamo potrebu da se radujemo datumima koje obilježava naš grad, ali ovakvim odlukama nam se uskraćuje pravo na to”, navodi se u saopštenju MIZ.

Poslednji tračci evropskih vrijednosti se, po njihovim riječima, “jedan za drugim gase”.

“Pa i odricanje od datuma vezanog za antifašizam kao rođendana naših Pljevalja je pokazatelj da se uvodi neki novi sistem vrijednosti u naše živote, na koje mi, kao evropski muslimani se nikada nećemo moći navići”, dodaju iz MIZ Pljevlja.

Posebno zabrinjava, kažu, činjenica da se od multietničnog sklada u gradu odriču i one stranke koje se, kažu, deklarišu kao građanske.

“Nadamo se, da će narod u Pljevljima, ovakvim raskrinkavanjem dvoličnjaštva, znati da prepozna “vuka u jagnjećoj koži” i u budućnosti se postaviti prema njima na adekvatan način. Medžlis Islamske Zajednice Pljevlja u ime svih pljevaljslih muslimana odbacuje činjenicu da se nameće nešto što se ne slaže sa vjerskim načelima nas, kao pripadnika Islama, a vjerske praznike drugih religija, koje poštujemo, nikada nećemo prihvatiti kao svoje”, zaključili su u saopštenju.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com