Biciklom od “Hiltona” do Tološa

Izgradnja prve biciklističke staze u Podgorici, duž bulevara Svetog Petra Cetinjskog i Mihaila Lalića, počinje u ponedjeljak najavio je Pobjedi menadžer glavnog grada Drago Đeković.

Podsjećamo realizaciju ovog posla omogućila je donacija Narodne Republike Kine.

Izvođač radova, kompanija ,,Bemaks”, besplatno će urediti trotoare, koje će, pored pješaka, uskoro početi da koriste i biciklisti.

Kako objašnjava Đeković, staza će biti dugačka 5.320 metara, od Kraljevog parka i hotela ,,Hilton”, preko Bulevara Svetog Petra Cetinjskog i dalje Bulevarom Mihaila Lalića, do raskrsnice sa Ulicom Vlada Ćetkovića, kod marketa „Volija“ u Tološima.

Menadžer glavnog grada kaže kako je zbog reljefa Podgorica optimalna za razvoj biciklizma, pa je lokalna uprava to postavila u fokus aktivnosti.

„Biciklističke staze neće samo doprinijeti unapređenju saobraćajne infrastrukture i smanjenju saobraćajnih gužvi. Ovaj projekat će poboljšati i kvalitet života u glavnom gradu, a ima za cilj jačanje identiteta Podgorice, promovisanje zdravih stilova života, koncepta održive mobilnosti i podizanje ekološke svijesti građana svih starosnih dobi“, kaže Đeković.

Staze za bicikliste, dodaje on, značajne su za razvoj turizma i turističke ponude, posebno rekreativnog turizma.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button