Blinken upozorava: Kritičan trenutak za Ukrajinu u ratu protiv Rusije, hitno joj je potrebna dodatna pomoć - Volim Podgoricu

Blinken upozorava: Kritičan trenutak za Ukrajinu u ratu protiv Rusije, hitno joj je potrebna dodatna pomoć

Ukrajina se nalazi u ”kritičnom trenutku” rata sa Rusijom i hitno joj je potrebna veća podrška Zapada, izjavio je danas američki državni sekretar Entoni Blinken.

Apsolutno je neophodno da Ukrajinci dobiju potrepštine za odbranu, posebno kada je riječ o municiji i protivvazdušnoj odbrani – rekao je Blinken tokom posjete Francuskoj, prenosi Rojters.

On je istakao da je iz tog razloga američki predsjednik Džozef Bajden zatražio od Kongresa da što prije obezbijedi dopunski budžet za vojnu pomoć Kijevu.

ZELENSKI: Ukrajinska vojska će se povući ako ne dobije pomoć SAD-a

Bajden je pozvao Predstavnički dom američkog Kongresa koji kontrolišu republikanci da podrži paket vojne i finansijske pomoći, ali je predsjednik Predstavničkog doma Majk Džonson mjesecima odlagao to pitanje.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da će, ako Ukrajina ne dobije pomoć, njegove snage morati da se povlače ”malim koracima”.

Blinken i francuski ministar odbrane Sebastijen Lekorni ranije su posjetili fabriku u kojoj se proizvode topovi haubice “Cezar” kompanije Nekster. Lekorni je rekao da Nekster radi na proizvodnji 12 ”Cezara” mjesečno.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com