BOGDANOVIĆ: Budućnost Kotora i Crne Gore neodvojiva od naše prošlosti - Volim Podgoricu

BOGDANOVIĆ: Budućnost Kotora i Crne Gore neodvojiva od naše prošlosti

U ime Kluba poslanika Demokratske Crne Gore i svoje lično, upućujem iskrene čestitke predsjedniku Opštine Kotor, gospodinu Vladimiru Jokiću, predsjednici Skupštine opštine, gospođi Maji Mršulji, kao i svim građankama i građanima Kotora povodom 21. novembra, Dana opštine, poručio je generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović

“Kotor, kao bastion istorije i kulture, ne samo da je srce Crne Gore, već i dragocjeni biser koji sija na mediteranskoj obali, podsjećajući nas na našu zajedničku dužnost da njegujemo i štitimo naše nasljeđe. U svijetlu ove misije, vaša posvećenost očuvanju Unesco-ve svjetske baštine, razvoju kruzing turizma i inicijativi za žičaru Kotor-Lovćen, predstavlja primjer odličnog liderstva i vizionarskog pristupa koji služi kao inspiracija za sve nas”, naveo je u čestitci.

Vaš rad odražava razumijevanje da je budućnost Kotora i Crne Gore neodvojiva od naše prošlosti i da je naša odgovornost da ih gradimo na temeljima koje su postavili naši preci, kazao je Bogdanović.

“Njihova hrabrost, mudrost i dostignuća su naša inspiracija i putokaz u nastojanjima da očuvamo naše prirodno i kulturno bogatstvo za buduće generacije. Kotor je oduvijek bio epicentar trgovine, ekonomije, i humanizma, gdje se kultura susrijeće sa prirodom i gdje se istorija prepliće sa modernošću. U ovom duhu, pozivam vas da nastavimo zajedno da gradimo Crnu Goru koja je ponosna na svoju prošlost, ali isto tako usmjerena ka budućnosti koja obećava prosperitet i harmoniju za sve naše građane. Uz iskrene želje za dalji uspjeh i napredak Kotora i cjelokupne Crne Gore, još jednom čestitam Dan opštine svim Kotorankama i Kotoranima”, poručio je Bogdanović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com