Bogdanović: Nezakonito prepisivanje Cetinjskog manastira na SPC je opasna provokacija Vlade, naručioci i izvršitelji će krivično odgovarati

Cetinjski katastar je u tajnosti i nezakonito proteklih dana prepisao prava svojine nad Cetinjskim manastirom na Srpsku pravoslavnu crkvu, kazao je generalni sekretar DPS Crne Gore, Aleksandar Bogdanović. On navodi kako je na taj način, ova Vlada, “transparentno” kao i sve do sad, još jednom uradila sve kako bi isprovocirala i građane Cetinja i veliki dio građana Crne Gore.

„S obzirom na to da premijer živi u uvjerenju kako vodi “najtransparentniju vladu”, želimo ga upitati zašto je prepis imovine koja je bila vlasništvo svih građana Cetinja, a koju su vjekovima upravo gradili oni, obavljen tajno i ko je on da Cetinjankama i Cetinjanima otima imovinu“, pita Bogdanović.

Da li je ovo, dodaje on, to bavljenje ekonomijom, o kojem pogubljeni premijer očajnički govori kad god njegovi katastrofalni potezi izazovu reakcije građana?

„Da li je ovo nastavak pomirenja u koje nas uvodi Krivokapić sa ekspertima, a koje umalo petog septembra nije rezultiralo sukobom nezapamćenih razmjera? Da li je ovo najava nastavka policijskog terora nad građanima Cetinja i Crne Gore“, naveo je Bogdanović.

On je rekao da će Demokratska partija socijalista podnijeti krivične prijave protiv odgovornih za „krađu imovine i malverzacije koje su učinjene tokom ovog postupka“.

„Odgovaraće vršilac dužnosti za ovo što je uradio, pa neka u postupku kaže ko mu je i iz kakvih namjera naredio da učini to što je učinio“, poručio je Bogdanović.

Ovo je, kako kaže, samo posljednji u nizu poteza kojim se ova Vlada direktno suprotstavila Cetinju i njegovim građanima.

„Ako Krivokapićevim saradnicima i dijelu vladajuće većine do danas nije jasno da je on izgubljeni slučaj, iracionalan čovjek koji je duboko i nepovratno zagazio u opasni vjerski fundamentalizam – vjerujemo da danas više ni oni nemaju dilemu o tome“, generalni sekretar DPS Crne Gore.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com