BOJOVIĆ DEPORTOVAN U SRBIJU: Tamo je slobodan čovjek ali mu je glava u torbi jer je na “nišanu” kavačkog klana - Volim Podgoricu

BOJOVIĆ DEPORTOVAN U SRBIJU: Tamo je slobodan čovjek ali mu je glava u torbi jer je na “nišanu” kavačkog klana

Luka Bojović deportovan je iz Španije u Srbiju. Stigao je u Beograd, a kako “Blic” saznaje, postoji još jedna opcija organizacije njegovog dolaska, tj, obavljanja nužne zakonske procedure u Srbiji.

“Postoji mogućnost da policija obavi razgovor sa Bojovićem na aerodromu, na temu njegove bezbjednosti, eventualne ugroženosti i njegovih saznanja. To je opcija za slučaj procjene da nema potrebe da on kao slobodan čovjek bude odveden u policijsku stanicu u pratnji policije”, kaže izvor “Blica”.

Procedura deportacije ka Srbiji iz zatvora u Valensiji, nekadašnjeg Zemunca i borca Arkanove garde Luke Bojovića, vodi se kao visokorizična akcija, u kojoj su ugroženi i pripadnici MUP Srbije koji učestvuju u njegovom sprovođenju, prenosi Blic.rs. Luka Bojović je prema navodima medija meta kavačkog klana.

Po napuštanju zatvora u Valensiji u kome je Bojović proveo poslednjih deset godina, tamošnja policija sprovešće ga do aerodroma u Madridu, a tu ga preuzimaju srpski policajci. Po sletanju na beogradski aerodrom prva adresa na koju će Bojović otići u pratnji policije trebalo bi da bude stanica policije 29. novembar. Prema saznanjima “Blica” tu će biti obavljen razgovor sa njim i identifikacija koja je standardna procedura vezana za ekstradicije i deportacije.

Bojović će čuti da je u Srbiji slobodan čovjek jer se protiv njega ne vodi nijedan postupak, ali će mu biti saopšteno ono što i sam zna – da je njegova bezbjednost ugrožena. Prema ranijim saznanjima “Blica”, Bojoviću su tokom boravka u zatvoru u Valesiji, istekla sva dokumenta, tako da će morati da izvadi nova. Granicu prelazi sa papirima iz zatvora u Španiji, koja potvrđuju njegov identitet i eventualno dokumentom srpske ambasade.

Bojovića sa Beogradom povezuje dio porodice – majka i sestra, a dok je bio u zatvoru u Valensiji, ubijen mu je mlađi brat Nikola, koji nije povezivan sa kriminalom i umro otac Vuk, čuveni direktor Zoološkog vrta u Beogradu. Dobro upućeni izvor “Blica” kaže da ovdašnji organi tek treba da razgovaraju sa Bojovićem i da nije isključeno da ni tada neće dobiti adresu na koju će se on uputiti.

Međutim, malo je vjerovatno da će Bojović otići u stan kod majke, ili sestre koja se u međuvremenu udala za kapetana Dragana – Dragana Vasiljkovića (67), nekadašnjeg vođu paravojne jedinice “Knindže” i bliskog prijatelja pokojnog oca. Vasiljković je pravosnažno osuđen na 13 i po godina robije zbog kako je navedeno u optužnici ratnog zločina u Kninu i Glini tokom rata, a od prošle godine je slobodan čovjek. Prošle godine se i vjenčao sa sestrom Luke Bojovića i poznato je da žive na Avali.

Kako sada stvari stoje izvjesnije je da će Bojović boraviti u nekom ‘štek stanu’. Bojović koga opisuju kao najvećeg mafijaša Balkana meta je kavačkom klanu i šefu Radoju Zviceru. Vraća se u zemlju u trenutku rata između škaljaraca i kavčana. Analitičari podzemlja međutim, navode Bojovićevu želju za osvetom. Njegovi izvorni neprijatelji više nisu među živima. Spekuliše se međutim, da lista za odstrel  postoji i da će Bojović željeti da osveti smrt kuma Dragoslava Miloradovića, advokata i prijatelja Dragoslava Miše Ognjanovića, ali i saradnika Siniše Milića Bosketa. Iako su naručioci ubistva njegovog brata Nikole mrtvi, dobri poznavaoci prilika navode da kada je riječ o smrti brata, ne treba isključiti ni jatake koji su pružili utočište u Beogradu ubicama Nikole Bojovića.

Bojović je uhapšen u Valensiji tako što je praćena njegova supruga. U Španiji je 2014. godine osuđen na 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala, ali mu se u kaznu računaju i prethodne dvije godine, koje je proveo u pritvoru. Za falsifikovanje isprava izrečeno mu je tri godine zatvora, za zločinačko udruživanje pet, a za posjedovanje oružja deset godina robije.

Kada je riječ o Srbiji, Viši sud u Beogradu u avgustu 2016. naredio je povlačenje potjernice za Bojovićem, jer je oslobođen optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava u Srbiji. Za njim je 2010. bila raspisana potjernica jer je Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo istragu protiv njega zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe, kao i da je bio organizator ubistva Branka Jeftovića Jorge 2004. i pokušaja ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka. Posle suđenja u odsustvu, Specijalni sud u Beogradu oslobodio ga je svih optužbi zbog nedostatka dokaza, a tu presudu potvrdio je i Apelacioni sud i tada je povučena potjernica za njim.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com