Dom zdravlja Podgorica organizuje anonimno noćno testiranje na HIV/AIDS - Volim Podgoricu

Dom zdravlja Podgorica organizuje anonimno noćno testiranje na HIV/AIDS

Dom zdravlja Glavnog grada Podgorica će povodom 1. decembra, Svjetskog dana borbe protiv HIV/AIDS-a, organizovati anonimno noćno testiranje na HIV/AIDS istog dana u prostorijama Savjetovališta za mlade ZO Nova Varoš, 4. Proleterske Brigade, Podgorica. Testiranje ce se vrsiti od 18h do 24h.

“Svako testiranje na HIV je dobrovoljno, poverljivo i besplatno. Rano dijagnostikovanje je vazno, jer omogucava ljudima da ranije zapocnu lijecenje HIV infekcije, sto zauzvrat povecava njihove sanse za dug i zdrav zivot, i sprecava dalji prenos na druge osobe”, naveli su iz Doma zdravlja.

Naučni dokazi ukazuju na činjenicu da 50 odsto inficiranih HIV-om svoju dijagnozu kasno saznaju. Pandemija uzrokovana HIV-om ostaje i dalje glavno javnozdravstveno pitanje na globalnom nivou.

“Cilj je da sa sve većim pristupom efikasnoj prevenciji, dijagnostici, liječenju i njezi osoba inficiranih HIV-om, kao i oportunističke infekcije, HIV infekcija je postala hronično zdravstveno stanje koje omogućava ljudima koji žive sa HIV-om da vode dug, produktivan i zdrav život”, saopštili su iz Doma zdravlja Glavnog grada.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com