BOROVINIĆ BOJOVIĆ SA MILEROM: Veliki potencijal za saradnju Podgorice i Beča - Volim Podgoricu

BOROVINIĆ BOJOVIĆ SA MILEROM: Veliki potencijal za saradnju Podgorice i Beča

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović ugostila je danas ambasadora Austrije Karla Milera, sa kojim je razgovarala o mogućnostima razvijanja saradnje Podgorice i Beča, saopšteno je iz Glavnog grada.

U srdačnom razgovoru ona je naglasila da je Austrija uvijek bila dragocjen partner Crnoj Gori u procesu evropskih integracija, ocjenjujući da se na istom fonu može uspostaviti bliža saradnja i glavnih gradova dvije države.

“Nama u Podgorici veoma je značajno da od kolega iz Beča čujemo o iskustvima, izazovima i iskušenjima sa kojima se susrijeće jedna prijestonica države članice Evropske unije, kojoj Crna Gora želi da se pridruži što prije. Iskustvo Beča nam je takođe važno imajući u vidu da se riječ o gradu koji je epicentar evropske kulture”, istakla je Borovinić Bojović.

Ambasador Miler je poručio da postoji ogroman prostor za saradnju na lokalnom nivou, dodajući da će rado doprinijeti poboljšanju i unapređenju saradnje Podgorice i austrijskih gradova.

“Beč i Podgorica suočavaju se sa sličnim izazovima koji su povezani sa porastom stanovništva, izgradnjom novih naselja, funkcionisanjem saobraćaja i ostalim urbanim izazovima”, ocijenio je ambasador Miler.

Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu preduzmu koraci u pravcu realizacije konkretnih projekata koji će doprinijeli unapređenju saradnje dva grada.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com