BRĐANIN SA OZANOM: Kvalitetna saradnja policija Crne Gore i Turske

Zoran Brđanin, v.d. direktor Uprave policije, danas se sreo sa Songul Ozan, ambasadorkom Turske u Crnoj Gori. 

Podrška i povjerenje koju uživa Uprava policije od Republike Turske je od značaja kako za operativni rad, tako i za strateško unapređenje crnogorske policije. 

“Saradnja policija dvije zemlje je kvalitetna a postignuti rezultati govore u prilog toj činjenici”, kazali su iz Uprave policije i dodali: 

“Razmjena obavještajnih podataka su temelj u sprečavanju izazova pred kojima se suočavaju sve zemlje svijeta u bezbjednosnom smislu, te su Brđanin i Ozankonstatovali da je potrebno efikasnije razmjenjivati operativne informacije”, kazali su iz UP. 

Oni su istakli da su na sastanku dogovorene konkretne aktivnosti u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa, krijumčarenja narkotika, terorizma i ielaglnih migracija. 

“Pripadnici Uprave policije godinama unazad imali priliku da pohađaju obuke koje su organizovane kroz podršku ambasade Republike Turske i Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj – TIKA, a najintenzivnija saradnja ostvaruje se u oblasti granične bezbjednosti i unaprjeđenje kapaciteta specijalne policije. Ne mali doprinos su dali i instruktori turske policije u stručnom usavršavanju znanja i vještina crnogorske policije, posebno u oblasti uspostavljanja narušenog javnog reda i mira u većem obimu”, naveli su u saopštenju.

Brđanin se zahvalio ambasadorki Ozan za dosadašnju podršku u vidu donacija i obuka i izrazio interesovanje za organizovanje i izvođenje stručno – specijalističke obuke iz oblasti neposrednog obezbjeđivanja štićenih ličnosti i objekata, javnih skupova kao i protivdiverzione zaštite, od strane bezbjednosnih službi Republike Turske.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button