Počinje manifestacija Ženske priče: Sedmica posvećena položaju žena u Glavnom gradu

Glavni grad organizuje sajam preduzetništva od 14. do 18. juna koji će pratiti panel diskusija Ženske priče o položaju žena u društvu i biznis zajednici, saopšteno je iz Glavnog grada.

Kako navode, na sajmu preduzetništva biće predstavljeni proizvodi preduzetnika koji su u prethodnom periodu uz podršku Glavnog grada započeli biznise.

“Sajam će biti otvoren u ponedeljak (14. 06.2021 godine) u 19:30 h nakon čega će u Kući Rista Stijovića biti održana panel diskusija na kojoj će učestvovati odbornice iz Skupštine Glavnog grada”, dodaju iz Glavnog grada.

Druga panel diskusija održaće se u srijedu (16.06. 2021 godine), na temu Gradska uprava iz ženskog ugla na kojoj će govoriti zapošljene u Glavnom gradu gdje će predstaviti funkcionisanje institucija, dok će se treća održati u petak (18.06.2021 godine) na njoj će o položaju žena iz drugog ugla govoriti akteri društvenog života koji na savremen i drugačiji način, posredstvom društvenih mreža uspješno utiču na društvenu zajednicu.

Zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić tim povodom podsjetila je da je Glavni grad u prethodnom periodu realizovao četiri konkursa za podršku ženskom preduzetništvu.

“Naše ‘Ženske priče’ rezultat su višegodišnjih aktivnosti na planu rodne ravnopravnosti. Podsjetićemo, samo u nazad tri godine realizovali smo četiri konkursa za podršku ženskom preduzetništvu i danas kao rezultat tih konkursa imamo više od četrdest žena preduzenica, koje su pokrenule svoj biznis. ‘Ženske priče’ prilika su da predstavimo njihov rad, tako da će u tokom sljedeće sedmice na Trgu Bećir-bega Osmanagića biti realizovan sajam ženskog preduzetništva, a sve to će pratiti i propratni program’,’ zaključila je Vujačić i pozvala sugrađane da posjete ovu manifestaciju.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button