Budvanska URA: Carević postidio građane Budve - Volim Podgoricu

Budvanska URA: Carević postidio građane Budve

,,Niz je presuda da je Budva bila sinonim korupcije i organizovanog kriminala. Međutim, izjaviti u Jutarnjem programu „Novo jutro“ na RTV Pink, da će Budva to i ostati, i to sa pozicije predsjednika opštine koji istom upravlja već tri godine, znači priznanje da se ništa nije promijenilo i da se u Budvi nastavlja sa starom praksom. Ovo je bio ozbiljan šamar svim građanima Budve koji su Carevića podržali na izborima i svim građanima koji su htjeli diskontinuitet u odnosu na vlast bivšeg režima“, saopštili su danas iz budvanskog odbora Građanskog pokreta URA.

Kako su kazali, iako se postupanje Carevića ne može poistovjetiti sa „bunga-bunga“ orgijama Dragana Markovića Palme, manir vladanja svakako može. ,,Celofan „dobrog domaćina“ kod koga su svi dobrodošli, koji živi sa narodom i u narodu, koji Budvu mijenja na bolje, racionalno troši budžet, donira svoju platu finansijski ugroženim porodicama i pojedincima, može se lako zgužvati i oglasiti neupotrebljivim, jer to nije jedini način vladanja Carevića. Milioni eura potrošeni u kampanji, kupovina glasova o kojoj se uveliko na ulici govori i onda, pa i sada, predizborna obećanja koja se ovaploćuju u svakodnevnom povećanju broja zaposlenih u lokalnoj administraciji, investiranje u infrastrukturu „sporednim“ putevima, mimo tendera i planova, zloupotreba mjesnih zajednica za zaobilaženje zakonskih procedura za izbor izvođača radova, pravljenje političkog marketinga od narodne kuhinje i materijalno ugroženih porodica, samo su neki od načina „dobrog domaćina“ da mijenja praksu DPS-a i da Budvu „očisti“ od organizovanog kriminala i korupcije. Ili „betonira“ u korupciju“, navode.

Iz budvanske URE ističu da su, iako je Carević u narodu poznat kao vrijedan i radan čovjek, njegovi privatni poslovni rezultati potpomognuti korumpiranim sistemom DPS-a. ,,To je i sam eksplicitno priznao u svom gostovanju. Ovakve optužbe protiv Carevića su i ranije iznošene, ali i javnost i nadležni organi o tome ćute. Uvjereni smo, međutim, da o tome ne treba ćutati, pa čak ni „radi mira u kući“, zbog koga ne bi trebalo prećutkivati ni porodično nasilje, ako bi do njega došlo, jer je princip u osnovi isti. Žalosno je ako nas je vrijednosni sistem DPS-a učinio toliko plašljivim da ćemo zarad „sljedećih“ lokalnih izbora u nekom gradu, popisa ili predstojećih predsjedničkih izbora, ćutati o svakodnevnim nepravdama, lošim potezima vlasti, očigledne stagnacije i nerada. Poštenje, čast i ugled pojedinaca koji stoje iza političkih dogovora moraju biti bitno drugačiji“, napominju.

Dok se u Crnoj Gori vodi iskonstruisana borba Srba i Crnogoraca, upozoravaju iz budvanskog odbora URE, na retorici ugroženih nacionalnih prava, pojedinci profitiraju. ,,U takvoj atmosferi, ali i radi „mira u kući“ čelnici nove vlasti u Budvi nemaju problem sa raspodjelom fotelja, ali očigledno teško nalaze zajednički interes kada je politika razvoja opštine Budva u pitanju. Ipak, očekujemo da će koalicioni partneri Bata Carevića prestati da svojim „ćutanjem“ aboliraju vlast koju za sada jedino karakteriše „tiho nasilje i bezakonje“, upakovano u „podjele“ po raznim osnovama, čime se suštinski ne može ostvariti pobjeda nad manirom vladanja DPS-a“, zaključuju.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com