BULATOVIĆ: Svaki euro uložen u znanje višestruko se vraća - Volim Podgoricu

BULATOVIĆ: Svaki euro uložen u znanje višestruko se vraća

Svjesni činjenice da je znanje moć i osnov za napredak svake države, SNP će i dalje predano raditi na stalnom unapređivanju sistema obrazovanja u Crnoj Gori i njegovom prilagođavanju potrebama novog vremena, saopštio je kandidat za poslanika SNP-Demos „Za tebe“, Miodrag Bulatović.

Po njegovim riječima, znanje i rad “nemaju alternativu”.

“Svaki euro uložen u obrazovanje i nauku višestruko se vraća. Zato svima koji žele da se posvete nauci treba obezbijediti uslove kroz omogućivanje istraživanja, povezivanja sa značajnim međunarodnim centrima, te osavremenjivanje domaćih kapaciteta. Nova raspodjela moći i uticaja u svijetu i drugačija međunarodna podjela rada, zahtijevaju da Crna Gora stavi u funkciju sve svoje naučne potencijale, kako bi našla svoje mjesto na međunarodnoj sceni”, naveo je Bulatović.

Naši prirodni i ljudski potencijali, kako navodi, biće u funkciji razvoja samo ako ih “efikasno i na društveno prihvatljiv način koristimo” .

“SNP neće Crnu Goru kao sirovinsku bazu ili skladište zastarjelih tehnologija, jer smatramo da možemo mnogo više da ponudimo i sebi svijetu, odnosno da budemo ravnopravan partner svima. Veliki broj naših građana je svoje znanje i radni angažman stavio u funkciju prosperiteta drugih država”, naglasio je on.

To su, po njegovim riječima, cijenjeni stručnjaci u svojim profesijama širom svijeta i oni dokazuju da uz “dobre uslove naš čovjek hoće da uči, efikasno radi i stvara”.

“Želimo da se Crna Gora konačno okrene i tim ljudima, da stvaramo uslove da nam se vraćaju i da zajedno gradimo evropsku Crnu Goru. Želimo da vidimo svijet u Crnoj Gori, ali i Crnu Goru u svijetu. Zato – za razvoj nauke, za bolje obrazovanje, ZA TEBE i za Crnu Goru”, zaključio je Bulatović.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com