CAKAN PORUČIO NAJMLAĐIMA: Nema prečica do uspjeha, ali SPORT je velika pomoć. Trenirajte! (FOTO/VIDEO) )

Otvarajući manifestaciju “Sportom protiv poroka” potpredsjednik SO Bar Radomir Novaković Cakan je upozorio najmlađe da nema prečice do uspjeha kao i da se do svega u životu stiže teškim radom.

Skrenuo im je pažnju, zatim, da će se na tom putu često sretati sa preprekama – nekada manjim, a nekada većim, ali i da će im u savladavanju tih prepreka pomagati roditelji, prijatelji, škola.

“Velika pomoć će vam biti i sport. Zato vam savjetujem, kao neko ko se aktivno godinama bavio sportom: trenirajte. Trenirajte bilo koji sport – važno je. Osnovni motiv vašeg treniranja ne treba da bude novac- već zdrav način života i druženje”, kategoričan je Novaković.Fotografija BIRAM BAR.

On je izrazio zadovoljstvo što vidi kako u ovom gradu djeca imaju priliku da razvijaju svoje sportske, ali i sve druge talente.

“Zahvaljujući tome rastete u srećne i vrijedne članove našeg društva, a samopouzdanje, tolerancija, kreativnost i poštovanje različitosti su dio vrijednosti koje su suština Bara više od jedanaest vjekova”, dodao je.

Jiujitsu klub Mornar iz Bara, plesni klub Habanera i fitnes trener Tamara Vojvodić donijeli su neke novitete u ovaj grad želeći da djecu, ali i odrasle, motivišu i okrenu zdravim stilovima života. Grad je danas bio pun pozitivne energije, osmjeha i lijepog raspoloženja.
Pored organizatora, učešće su uzeli i mali fudbaleri iz FK Mornar kao i oni iz AK Mornar. Pored njih, prisutni su bili i gosti iz Nikšića.
Rukovodstvo grada Bara poručuje da zna da je jedan od osnovnih zadataka države, ali i lokalne samouprave da brine o zdravlju svojih stanovnika – prije svega onih najmlađih. Potpuno su svjesni da je sport glavni saveznik u toj borbi.

Grad Bar je, kako su istakli, bio- i ostaće zbog toga grad sporta i mladosti i ubuduće.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button