“Carević da podnese tužbu, ne da iznosi lični sud”

Demokratska partija socijalista Budve pozvala je predsjednika te Opštine Marka Carevića da podnese barem jednu inicijativu za provjeru zakonitosti i ustavnosti odluka prethodne lokalne vlasti, jer, kako kažu, lični sud Carevića da je nešto bilo neustavno ili nezakonito jednostavno je “neozbiljan i nikome važan”.

“Nijesmo ni očekivali da će Carević postupiti po nalogu državnih organa, jer je nadaleko poznat po bezakonju i jednoumlju koje sprovodi. No, to se ne bi moglo reći u slučajevima kad državni organi odluče u korist Carevića po prijavama za zloupotrebu službenog položaja, na čemu ćemo i ubuduće istrajno insistirati uz dostavljanje svih dokaza”, navoid se u saopštenju.

Koliko Carević drži do zakona, kako kažu,  gotovo svakodnevno ukazuje i sve veći broj građanskih aktivista, političkih partija i NVO-a.

“Tragikomično je čitati njegova saopštenja u kojima piše o “bespoštednoj” borbi sa koalicionim partnerima za fotelje, koje su im svima itekako bitne. Lako je zaključiti da je, ipak, Careviću mnogo milija i profitabilnija opštinska od crkvene fotelje. Umjesto manipulacija, saopštite građanima Budve protiv koje odluke ili radnje ste podnijeli tužbu bilo kom nadležnom sudu? Naravno da nijeste nikome, jer ste svjesni da je sve rađeno po zakonu”, kažu iz lokalnog DPS-a.

Lični sud Marka Bata Carevića da je nešto bilo neustavno ili nezakonito jednostavno je, kako su naveli, neozbiljan i nikome važan, pa ni njegovim koalicionim patnerima.

“U odluci Komisije za žalbe postoji pravna pouka da se može predati tužba Upravnom sudu, i to je jedina instanca koja može reći je li odluka komisije zakonita ili ne. Prestanite već jednom da manipulišete  javnošću da nešto nije bilo po zakonu i Ustavu. Podnesite barem jednu inicijativu za provjeru zakonitosti i ustavnosti tih odluka. Znamo da vas je zaboljela činjenica koju je iznijela naša odbornica, da je Carević jedini neprocesuirani član OKG, ali će i on, bez sumnje, doći na test zakona. Dokaza ima na pretek”, zaključio je Opštinski odbor DPS Budva.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button