Carević i Dodik prisustvovali liturgiji u čast Svetih Novomučenika Jasenovačkih u Jasenovcu

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević prisustvovao je liturgiji u čast Svetih Novomučenika Jasenovačkih u Jasenovcu. Tom prilikom, nakon liturgije Carević se susreo sa članom predsjedništva BiH Miloradom Dodikom gdje su razmijenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i naglasili potrebu očuvanja srpskog identiteta i Srpske Pravoslavne Crkve u Crnoj Gori.

Iz Opštine Budva je saopšteno da su sagovornici se saglasili da je SPC integrisana i jedinstvena te da predstavlja osnovu Srpskog identiteta.

“Delegacija Opštine Budva predvođena predsjednikom Markom Carevićem na poziv Episkopa Jovana prisustvovala je objeležavanju praznika Svetih Novomučenika Jasenovačkih čiji spomen tradicionalno obelježava Episkopija Pakračko – Slavonska. Ove godine se praznik Svetih Novomučenika obelježava zajedno sa uspomenom na osamdesetu godišnjicu od početka rada sistema koncentracionih logora I logora smrti u Jasenovcu”, navodi se u saopštenju.

Svetu arhijerejsku liturgiju služio je patrijarh srpski Porfirije uz sasluženje više arhijereja Srpske Pravoslavne Crkve.

Bogosluženju su osim Carevića prisustvovali srpski član Predsjedništva Milorad Dodik, ambasador BiH u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ, direktor Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović, potpredsjednik Vlade Hrvatske Boris Milošević, predsjednik Srpskog nacionalnog veća u Hrvatskoj Milorad Pupovac, predstavnici Vlade Srbije, princ Filip Karađorđević, Aleksandar Damjanović direktor Uprave prihoda i carina Crne Gore kao i brojni gosti i vjernici.

Delegacija Opštine Budva na čelu sa Markom Carevićem i bivšim predsjednikom Skupštine Opštine Budva Đorđijem Vujovićem položila je vijenac na spomenik “Kameni Cvijet” u Jasenovcu koji je posvećen svim žrtvama koje su stradale od strane ustaša u logoru Jasenovac u toku Drugog svjetskog rata.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com