CAREVIĆ: Sloboda počiva na pravnoj, a ne silničkoj državi, državi jednakosti, a ne nepravde i nezasluženih privilegija

Marko Bato Carević, kojeg je sa mjesta predsjednika Opštine Budva smijenila novoformirana većina, čestitao je  građanima Crne Gore Dan državnosti.
“Datum 13. jul je bio i ostao dan slobodarske Crne Gore: kako onda kada je međunarodno priznata 1878. godine i među privim zemljama ušla u porodicu slobodnih naroda, tako i onog dana kada je otpočeo opštenarodni ustanak 1941. godine, datum kojim Crna Gora ispisuje najljepše stranice svoje istorije i antifašizam ugrađuje u svoje temelje.

Trinaesti jul nas podsjeća da je sloboda naša dužnost, da slobode nema bez poštovanje prava svih naroda i građana u Crnoj Gori, pravnoj, a ne silničkoj državi, državi pravde i jednakosti, a ne državi nepravde i nezasluženih privilegija. Svjetlost ovog važnog istorijskog datuma, hrabrost i slobodoljublje naših predaka nas podsjećaju i opominju da su sloboda, jednakost i pravda principi na kojima država i društvo moraju da počivaju i na kojima moramo istrajavati, bez obzira na sve prepreke i iskušenja”, zaključuje se u saopštenju Carevića koje potpisuje kao “predsjednik Opštine Budva”.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button