CEEPUS obuka studenata na CSA konferenciji - Volim Podgoricu

CEEPUS obuka studenata na CSA konferenciji

Internacionalna konferencija u oblasti nauke o sportu biće obogaćena ove godine i obukom Centralno-evropskog programa razmjene univerzitetskih studija – CEEPUS, na temu „Kako pripremiti, napisati i objaviti naučni rad u sportskoj nauci“, namijenjene studentima.

Obuka će se odvijati u okviru trajanja konferencije pod imenom „Sport, fizička aktivnost i zdravlje: savremene perspektive“, od 4. do 7. aprila 2019. godine, u Dubrovniku.

Organizatori ove konferencije su Crnogorska sportska akademija, Fakultet za sport i fizičko obrazovanje Univerziteta Crne Gore i 12 partnerskih fakulteta iz zemalja EU i regiona.

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje prof. dr Stevo Popović navodi da su predavanja namijenjena za 33 studenta master i doktorskih studija sa Univerziteta u Novom Sadu, Sveučilista u Mostaru i Univerziteta Crne Gore. Grant je dodijel jen od strane Nacionalne CEEPUS kancelarije u Zagrebu, a za organizaciju je zadužen Univerzitet u Splitu.

„, Pet predavača će prenijeti vještine i znanja koja će pomoći studentima da koriste savremene istraživačke metodologije za poboljšanje kvaliteta naučnih radova, uz razumijevanje akademskog integriteta i rada u skladu s moralnim kodeksom ili etičkom politikom akademske zajednice. Studenti će naučiti da razumiju savremena pitanja kao i složenost i važnost umrežavanja i timskog rada u sportskim naukama, što mogu da uoče samim učešćem na našoj internacionalnoj konferenciji“, kazao je dekan Popović.

Konferencija koja se održava u Dubrovniku je na listi najprestižnijih svjetskih događaja u oblasti sportske nauke u 2019. godini, postavljenoj na sajtu Uneskovog Internacionalnog savjeta za sportsku nauku i fizičko vaspitanje *ICSSPE.

Učesnici konferencije su naučnici iz 50 zemalja svijeta, sa preko 200 naučnih radova.

Naučni radovi će biti predstavljeni na konferenciji, a sažeci biti publikovani u zborniku sažetaka, dok će radovi u cjelosti imati šansu da nađu svoje mjesto u dva naučna časopisa Crnogorske sportske akademije i  jednom partnerskom časopisu. Riječ je o časopisima Sport MontMontenegrin Journal of Sports Science and Medicine kao i u časopisu Journal of Anthropology of Sport and Physical Education, indeksirani u prestižnim svjetskim međunarodnim bazama.

Konferenciji će prisustvovati i 50 studenata master i doktorskih studija iz regiona. Na konferenciji će biti osam plenarnih predavača, svjetskog renomea, iz svijeta nauke u oblasti sporta.

Pored predavanja po pozivu i pet radionica,  otvoren je poziv za dvije nagrade: za najboljeg mladog istraživača i najbolju ženu u nauci.

CSA konferencija ima tradiciju dugu 16 godina, a do sada se konferencija održavala u Baru, Kotoru, Tivtu, Herceg Novom, Podgorici, u Budvi i Podgorici. Prošle godine, u Budvi, okupila je oko 350 učesnika iz 24 zemlje svijeta.

Ova konferencija je regionalni lider u razmatranju aktuelnih pitanja iz svih područja sportske nauke, a prema procjeni organizatora, ovogodišnja CSA konferencija će po kvalitetu prevazići dosadašnje.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com