Četiri mjeseca zatvora za Francuza koji je ošamario Makrona

Sud u Francuskoj osudio je danas 28-godišnjeg Demijena Tarela koji je u utorak ošamario predsjednika Emanuela Makrona na četiri mjeseca zatvora, javila je televizija BFM.

Tarel je prethodno priznao da je udario Makrona, ali je istražnim organima rekao da to nije uradio sa predumišljajem, prenosi Rojters.

Tužilaštvo je zatražilo da se Tarelu izrekne kazna od 18 mjeseci, a sudije su odlučile da ga osude na četiri mjeseca zatvora i 14 mjeseci uslovno.

Tokom poshete regiji Tan Lermitaž na jugoistoku zemlje, u utorak predsjednik Makron prišao je masi građana da ih pozdravi, a Tarel je zgrabio predsjednika za ruku i ošamario ga po licu, ponavljajući frazu poznatu poštovaocima Francuske monarhije, a prije nego što je predsjedničko obezbjeđenje intervenisalo.

Policija je nakon incidenta privela Tarela, koji, prema istražiteljima, nije bio poznat policiji prije ovog slučaja, a uhapšen je i njegov prijatelj koji je snimio cio incident.

Optužba za napad na javnog zvaničnika u Francuskoj predviđa maksimalnu kaznu zatvora od tri godine i novčanu kaznu od 45.000 evra.

 
loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button