CGO: Spajić samo na reprezentaciju i smještaj o trošku države mjesečno prosječno trošio 1700 eura - Volim Podgoricu

CGO: Spajić samo na reprezentaciju i smještaj o trošku države mjesečno prosječno trošio 1700 eura

Bivši ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić za 16 mjeseci mandata potrošio je sa službene kartice 27.173,78 eura za reprezentaciju i smještaj. Osim redovne zarade, u istom periodu prihodovao je i 4.804 eura dnevnica za službena putovanja u inostranstvo, saopštili su iz Centra za građansko obrazovanje (CGO).

” Ministarstvo finansija je bivšem ministru, tokom mandata, pokrivalo i troškove mobilnog telefona u ukupnom iznosu od 1.065 eura. Obveznici su nešto više platili telefon bivšem državnom sekretaru Janku Odoviću, ukupno 1.346 eura, od čega najviše u septembru 2021, kada je plaćeno čak 328 eura ” navode iz CGO-a.

Podaci koje je Centar za građansko obrazovanje (CGO) dobio od Ministarstva finansija pokazuju da je vožnja bivšeg ministra, vozilom marke “mercedes”, u posljednjih 11 mjeseci njegovog mandata, koštala 3.136 eura, pri čemu je najviše goriva potrošeno u februaru ove godine – 399 eura, a najmanje u decembru 2021.godine, ukupno 92 eura.

“Identične informacije tražene su i za aktuelnog ministra, a u odgovoru na naš zahtjev Ministarstvo finansija navodi da ministar Damjanović ne duži telefon, da nije imao troškova reprezentacije, i da nema podataka o troškovima prevoza. Do sada je Damjanoviću isplaćeno 166 eura na ime dnevnica “, naveli su iz CGO-a.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com