Član DIK-a iz DF-a Milan Marović podnio ostavku - Volim Podgoricu

Član DIK-a iz DF-a Milan Marović podnio ostavku

Član Državne izborne komisije iz Demokratskog fronta- Pokret za promjene Milan Marović juče je podnio ostavku, nakon što je na sjednici usvojena odluka kojom će ova institucija tražiti od Republičke izborne komisije (RIK) Srbije da im dostavi podatke o tome da li lider Pokreta “Evropa sad” Milojko Spajić i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić ostvaruju biračko pravo i imaju prebivalište u toj državi.

Marović je, uz članove DIK-a iz Demokratske partije socijalista, Bošnjačke strane i Socijaldemokrata, na jučerašnjoj sjednici podržao usvajanje te odluke, piše Pobjeda.

Podsjećamo, u nacrtu zahtjeva koji će DIK uputiti RIK-u naveli su da najave kandidatura ukazuju na osobe koje biračko pravo ostvaruju u Srbiji i imaju prijavljeno prebivalište u toj državi, a podsjetili su da je Državna izborna komisija dužna da se o kandidaturi izjasni 48 sati od podnošenja.

Zakonom determinisan rok dovodi u pitanje mogućnost DIK-a da u navedenom roku činjenično utvrdi da li postoje smetnje za prihvatanje kandidature u odnosu na lica koja eventualno imaju biračko pravo i prebivalište u drugoj državi”, istakli su u zahtjevu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com