CPC: Lažni profil vladike Mihaila na Fejsbuku, nadležni odbijaju da ga uklone

Protiv Crnogorske pravoslavne crkve i njenoga poglavara Mihaila vodi se otvoreni i brutalni propagandni rat s ciljem rušenja njihovih autoriteta, saopšteno je iz CPC.

“Prošle godine taj rat je bio dobio formu masovnoga ustanka, kojemu su tepali litije za odbranu svetinja. Cilj je bio da se vlast prisili da povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti, koji je temeljio pravni osnov za povraćaj nezakonito upisane crkvene imovine na Beogradsku patrijašiju. U konačnome, da ta imovina ostane u trajno vlasništvo države Srbije”, poručuju iz CPC.

U drugome obliku, kako kažu, vodio se i vodi rat posredstvom društvenih mreža, uključujući i Fejsbuk.

“Na njemu je otvoren lažni profil vladike Mihaila. Sva naša nastojanja da ga uklonimo nijesu donijela rezultat. Nadležni su uporno odbijali da to urade. Taj oblik propagande kojim se pretenduje uniziti vladičino dostojanstvo i dostojanstvo same crkve svaki dan dobija i nove oblike. Otvaraju se novi profili pod imenom vjernika Crnogorske crkvei slično. Zato obavještavamo javnost da vladika nema profil na Fejsbuku ili na bilo kojoj društvenoj mreži i da su svi profili u kojima se pominje njegovo ime ili su na bilo koji način povezani s njegovim imenom lažni”, poručuju iz CPC.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button