DAMJANOVIĆ: “Ministar ekonomskog razvoja uradio jedno veliko NIŠTA za naučnu i inovativnu zajednicu CG”

Uskoro bivši ministar ekonomskog razvoja, odlučio je da “poduči”, na krajnje bezobrazan način, rasformirano Ministarstvo nauke koje je bilo ponos Crne Gore, saopštila je  potpredsjednica Demokratske partije socijalista Crne Gore Sanja Damjanović. 

“E pa ministre, kad smo već kod obnavljanja gradiva. Za 7 mjeseci Vašeg ministrovanja, Vi ste uradili jedno veliko NIŠTA za naučnu i inovativnu zajednicu Crne Gore. Nula eura za inovativne projekte, nula eura za naučno-istraživačke projekte, nula eura za razvoj startapova, nula eura za PhD stipendije, nula eura za razvoj IT zajednice, nula iskorišćenih zakonskih podsticaja za razvoj istraživanja i inovacija, nula finansiranih projekata od strane Fonda za inovacije, centri izvrsnosti bez finansiranja, nula novih inicijativa, i na kraju nula rezultata”, kazala je Damjanović. 

Dodaje da je najtužnije od svega što “ste otjerali najveći infrastrukturni naučno-istraživački i medicinski projekat SEEIIST od 250 miliona eura” i predali ga u ruke drugoj državi.

“Ne morate se mnogo mučiti, samo implementirajte ono što su Vam zakonske obaveze, konkurse i programe koje smo Vam mi kreirali i ostavili na stolu, kako bi podržali našu inovativnu zajednicu koja vrlo dobro zna ko i šta je uradio za njih. U kakvim su rukama nauka i inovacije, daće ocjenu EK, a u međuvremenu Vi biste, možda, literature radi, mogli posjetiti sajt Vlade u kojoj slučajno sjedite ili sajt Evropske komisije da otkrijete veliku tajnu. Ko je dobio najbolju ocjenu u regionu u ovoj oblasti? Pitanje je sad”, zaključila je Damjanović. 

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com