DAMJANOVIĆ: U naredne četiri godine zaposlićemo 2.000 građana

Predstavnici Evropskog tima za Nikšić su poručili da je njihov program, kao i lista, superioran u odnosu na sve partije.

“U naredne četiri godine lokalna vlast koju će predvoditi Evropski tim za Nikšić uposliće 2.000 građana, čime će stopa nezaposlenosti biti prepolovljena, biće kreirani novi programi koji će omogućiti razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća, a naš grad će kroz nove projekte biznis zone Gračanica, formiranje agro klastera i inovativnog programa „Pametan grad“, i pretvaranje Doma revolucije u Digitalan centar revolucije doživjeti modernizaciju po mjeri svakog njenog sugrađanina”, ocijenila je danas nosilac liste Sanja Damjanović.

Predstavnici Evropskog tima za Nikšić su poručili da je njihov program, kao i lista, superioran u odnosu na sve partije.

Damjanović je saopštila da je u prethodnom periodu učinjeno mnogo toga, ali da brojni izazovi su i dalje ostali da se riješe. Ona je navela da su prepoznali da je nezaposlenost jedan od gorućih problema Nikšića, zbog čega će fokus u radu buduće lokalne uprave biti u toj oblasti.

“Upravo naš Evropski tim za Nikšić nudi konkretne programe i projekte kako tu situaciju da poboljšamo. Naš program se sastoji od pet cjelina. Zapošljavanje i Preduzetništvo kao osnov lokalne ekonomije. Zatim, jaka kultura i tradicija kao temelj našeg kulturnog identiteta. Briga o zdravlju i kvalitetu života svih građana. Pažljivo planiranje prostora, briga o životnoj sredini, komunalna infrastruktura i mladi i sport”, saopštila je Damjanović.

Nosilac liste je poručila da je razvoj zelene ekonomije jedan od prioriteta u narednom četvorogodišnjem mandatu kao i uvođenje posebnih platformi i razvoj digitalnih servisa koji će omogućiti lakše funkcionisanja građana, ali i interakciju sa predstavnicima lokalnih vlasti.

“Nama je svaki građanin Nikšića bitan, naša vrata će biti otvorena za svakog ko ima problem, bez obzira na političko i ideološko opredjeljenje. Pružićemo ruku svakom građaninu”, poručila je Damjanović.

Potpredsjednik DPS i kandidat na listi Evropski tim za Nikšić, Jevto Eraković naveo je da će u narednom mandatu kao lokalna vlast ojačati program prigradskih i seoskih ambulanti i na taj način omogućiti punu dostupnost zdravstvenim uslugama.

“Programom podrške i kroz subvencije planiramo da ojačamo Hitnu medicinsku službu u Nikšiću kroz kadrovska i tehnološka unaprijeđenja i rješenja. A takođe, i Patronažnu i Palijativnu službu koja će biti na usluzi posebno našim starijim građanima. U tom dijelu planiramo novi program – a to je besplatan prevoz naših najstarijih građana do zdravstvenih stanica odnosno do bolnice”, kazao je Eraković.

On je najavio da će lokalna uprava u Nikšiću u narednom periodu omogućiti da taj grad dobije prijeko potrebnu magnetnu rezonancu.

Predsjednik OO DPS Nikšić i kandidat za odbornika, Zoran Vukićević podsjetio je da su u prethodne četiri godine u oblasti socijalne zaštite ostvarena rekordna ulaganja, kao i da će briga o svim građanima biti nastavljena u narednom periodu.

“Kroz učešće u izgradnji stambene zgrade, u budućem mandatu, poboljšaćemo kvalitet života zaposlenih u nikšićkom zdravstvu. Sjetimo se samo u ovih posljednjih godinu od kada traje pandemija koliko su nam ljekari i drugo medicinsko i nemedicinskom osoblje dali truda van granica svojih mogućnosti. Moramo da im uzvratimo brigom i rješavanjem njihovih egzistencijalnih problema”, naveo je Vukićević.

Kandidat za odbornika, Boris Muratović je predstavljajući izborni program pobjedničke koalicije Evropski tim za Nikšić saopštio je da će u narednom mandatu pojačati brigu o životnoj sredini, planiranju prostora i unaprijediti komunalnu infrastrukturu.

“Radićemo na uređenju planova nižeg reda odnosno lokalnog prostora. U narednom periodu uradićemo katastar zelenila i svih zelenih površina u gradu kao i obnavljanju parkovskog i drugog mobilijara. Takođe, u prvoj fazi radićemo i na obnovi fasada stambenih zgrada u urbanom dijelu gradu”, najavio je Muratović.

On je dodao da će biti izgrađena i prva pješačka zona, kao i izraditi strategiju razvoja gradskog i prigradskog saobraćaja i razvoj javnog prevoza.

Kandidatkinja za odbornicu, Sonja Milatović saopštila je da je građanima Nikšića istorija toliko toga dala zbog čega će uzvratiti očuvanjem tih istorijskih vrijednosti. Milatović je dodala da će kulture povećati učešće u međunarodnim projektima i aktivno raditi na brendiranju Nikšića kao grada kulture.

“Znam da ćemo uz afirmisane stručnjake i kulturne institucije uspjeti da kandiduju Nikšić za evropsku prijestonicu kulture”, najavila je Milatović.

Ona je saopštila da će Nikšićko pozorište nastavljati da okuplja građane, afirmisati balet, a festivali po kojima je grad poznat i dalje će čuvati dobar duh Nikšića. Sezona kulturnih manifestacija biće produžena, a nikšićka biblioteka će u narednom četvorogodišnjem mandatu dobiti svoje zdanje.

 

loading...

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button