DANILOVGRADSKA URA: Neprihvatljivo, neodgovorno i nehumano prodavati djelove užeg gradskog jezgra za bilo koju namjenu

Danilovgradska URA pozvala je sve nadležne institucije da ispitaju zašto je, kada i pod kojim uslovima Opština Danilovgrad prodala dio Trga golootočkih žrtava, i ko je dao dozvolu za izgradnju objekta na toj lokaciji i ko je dozvolio pomjeranje spomen-obilježja golootočkim žrtvama i na taj način im unizio ukazani pijetet i oskrnavio ovo spomen-obilježje.

 

“Apelujemo na sve političke subjekte nove lokalne vlasti da nakon preuzimanja vlasti u Danilovgradu donesu uredbu/propis kojim se zabranjuje prodaja djelova užeg gradskog jezgra: trgova, ulica, trotoara i sl. jer je to opšte dobro i pripada svim građanima”, saopštili su iz Ure.

 

Iz Danilovgradske Ure smatraju da na ovakav način ne treba mijenjati identitet Danilovgrada, neestetski i neplanski, a pogotivo što se time ne odražava interes njegovih građana. Stoga je ovaj potez već sminjenjene vlasti, kao i mnogi drugi, potpuni promašaj. Smatramo da je i država napravila ogroman i nedopustiv propust.

“Naravno, ničija prava ne smiju biti uskraćena. Svako ko ima čistu dokumenraciju, a u skladu je sa propisima, može da koristi svoja prava. Danilovgradska URA pozdravlja investiranje ali je nelogično da se bilo šta gradi na trgu ma čije on vlasništvo bio. Smatramo da moramo naći rješenje kojim će se sačuvati Trg golootočkih žrtava od uzurpacije. Nadamo se da je 23. oktobra stavljena tačka na sve loše poteze bivše vlasti, i da su građani jasno stavili do znanja, da žele drugačiji odnos institucija prema zajedničkom dobru svih nas. Nadamo se da nećemo propustiti ukazanu šansu, a prvi test je upravo trg”, zakljuli su iz te partije.

 

loading...
loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com