DE BOL SA ŠARANOVIĆEM I BEČIĆEM: Zahvalna sam na neprekidnoj operativnoj saradnji i rastu broja razmijenjenih podataka - Volim Podgoricu

DE BOL SA ŠARANOVIĆEM I BEČIĆEM: Zahvalna sam na neprekidnoj operativnoj saradnji i rastu broja razmijenjenih podataka

Potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić i ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović sastali su se u sjedištu Policijske agencije EU (EUROPO) sa izvršnom direktoricom te institucije Katrin De Bol, sa kojom su razgovarali o dosadašnjoj uspješnoj saradnji i daljim modalitetima za njeno operativno snaženje.

Bečić je izrazio zahvalnost direktorici i cjelokupnom timu na velikoj podršci i istinskom partnerskom odnosu.

“Impozantni rezultati koje postižemo na tom polju u prethodnim mjesecima, gotovo svakodnevne akcije zapljena, razbijanja krijumčarskih lanaca, privođenja bjegunaca pravdi, hapšenja i procesuiranja brojnih pripadnika kriminalnih grupa, policijskih, carinskih i drugih službenika, ali i do skoro nedodirljivih pojedinaca i bivših visokih funkcionera, upravo je rezultat snažnog partnerstva i povjerenja koje postoji između bezbjednosnog sektora, tužilaštva i EUROPOL-a, gdje posebno ističem ogromnu ulogu SPO i SDT-a. Očuvanje i dalje unaprijeđenje saradnje i povjerenja između bezbjednosnog sektora i tužilaštva, ali i crnogorskih institucija i EUROPOL-a je naš imperativ i nema tog pokušaja opstrukcije koji to može poremetiti. Nastavljamo odlučno i partnerski čemu će svjedočiti nastavak konkretnih rezultata u narednim danima, mjesecima i nedjeljama, a postignuti rezultati na ovom polju su najbolja injekcija i za ubrzanje evropskog puta Crne Gore, kako bi 2028. godine postali 28. članica EU”, istakao je Bečić.

Kako je saopšteno iz Bečićevog kabineta, konkretne zajedničke aktivnosti koje se sprovode u borbi protiv transnacionalnog kriminala su bile predmet razgovora, a istaknuta je i snažna partnerska podrška EUROPOL-a naporima koje Crna Gora ulaže na polju suzbijanja organizovanog kriminala, sa posebnim akcentom na suzbijanje krijumčarenja narkotika i cigareta, korupcije na visokom nivou, potencijalnih prijetnji od terorizma, finansijskog kriminala i drugih savremenih bezbjednosnih prijetnji.

Šaranović je kazao da je uspostavljena izvanredna saradnja i da nastavak iste neće izostati.

“Intenzivna snažna borba protiv nelegalnih migracija, pitanja korupcije na visokom nivou, oduzimanja imovine stečene kriminalnom aktivnošću kroz finansijske istrage su naš imperativ, a težnjom da Crna Gora nastavi svoj evropski put kao vodeća snaga na Zapadnom Balkanu, ostajemo partneri od povjerenja za dalju plodonosnu operativnu saradnju sa EUROPOL-om”, poručio je on.

De Bol je saopštila da je spremna da podrži Crnu Goru, da proširi saradnju i da učini sve za nastavak iste.

“Izuzetno sam zahvalna na unaprijeđenju saradnje, koja se u ovom momentu bazira na obostranom povjerenju, na direktnoj, otvorenoj i neprekidnoj operativnoj saradnji, čemu ide u prilog i porast razmijenjenih podataka i informacija u procentu za 25 odsto”, zaključila je De Bol.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com