DEMOKRATE: Bošković nastavlja sa partijskim zapošljavanjem i napredovanjem i uoči lokalnih izbora

Direktor DOO “Komunalno i vodovod” Žabljak Radovan Bošković nastavlja da sprovodi praksu partijskog zapošljavanja i partijskog napredovanja u okvirima preduzeća i uoči lokalnih izbora, birajući da se u potpunosti ogluši o upozorenja Ministarstva finansija i socijalnog staranja (MFSS) da je bez njihove saglasnosti zabranjeno zaključivanje ugovora o radu, saopšteno je iz Opštinskog odbora (OO) Demokratske Crne Gore Žabljak.

“Poznato je Žabljačanima da je Radovan Bošković čovjek koji je zbog fotelja i ličnih interesa, ne baš tako rijetko, mijenjao partijsku pripadnost. Kako mu otkucava vrijeme na mjestu direktora DOO “Komunalno i vodovod”, ne birajući sredstva, koristi svoju poziciju da dokaže vjernost Demokratskoj partiji socijalista (DPS) i obezbijedi novu fotelju. Duh stare prakse partijskog zapošljavanja i partijskog napredovanja u okvirima preduzeća, gospodin Bošković nastavlja da sprovodi i uoči lokalnih izbora, birajući da se u potpunosti ogluši o upozorenja MFSS da je bez njihove saglasnosti zabranjeno zaključivanje ugovora o radu”, navodi se u saopštenju žabljačkih Demokrata.

 

Onik su dodali da je MFSS upozorenje donijelo na osnovu Ugovora o reprogramu poreskog duga preduzeća na čijem je čelu Bošković.

“Međutim, neobuzdani direktor ne odstupa od kontinuirane prakse predizbornih zapošljavanja, kroz vrlo čestu izmjenu i dopunu Pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta, kako bi na taj način svojim partijskim kolegama obezbijedio uhljebljenje, a nauštrb preduzeća, ali i Žabljačana. Bošković zanemaruje činjenicu da ovo preduzeće još nije izašlo iz reprograma, a da na današnji dan, pored reprograma, nije uplatilo doprinose od juna 2020. godine, kao ni dvije bruto zarade radnicima. Preporučujemo Boškoviću, umjesto što izmišlja nova radna mjesta, izmjenama sistematizacije radnih mjesta, da izvrši preraspodjelu radnika, koji su zbog partijske odanosti DPS-u oslobođeni radnih zadataka u ovom preduzeću, ali nijesu oslobođeni svih privilegija koje im to radno mjesto obezbjeđuje”, poručili su iz ove partije.

 

Oni navode da “imajući u vidu sve ove nezakonitosti”, pozivaju MFSS, Upravnu inspekciju, Inspekciju rada i Poresku upravu da ispitaju rad. Boškovića.

“Bošković čak i ne krije svoje nezakonite radnje, oličene kroz zapošljavanje bliskih članova porodice u ovom preduzeću, kao i namještanje poslova firmi koja je u vlasništvu sina Boškovića. Takođe, pozivamo i dio rukovodstva Opštine da nepristrasno i objektivno sagledaju vrlo tešku finansijsku situaciju u ovom preduzeću, kako se ne bi i ubuduće dešavalo, kao što je to bio slučaj do sada, da njihovi partijski uhljebi blokiraju račun na sumu od 22.000 eura”, zaključuje se u saopštenju Demokrata Žabljak.

 
loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button