DEMOKRATE: DF javno saopštio da nećemo biti dio vlasti u Zeti

Pustite se trikova, jer znamo svi dobro koliko koja pozicija vrijedi i šta su demokratski principi, a ukoliko vam nije jasno pitajte vaše pregovaračke timove u drugim opštinama, poručili su iz Odbora Demokrata Zete u odgovoru na poziv Koalicije “Za budućnost Zete”.

Iz te koalicije su ranije danas pozvali Demokrate da se vrate za pregovarački sto, te poručili da njihova ponuda o formiranju vlasti u toj opštini i dalje stoji.

“Poštovane kolege, vi ste prvi izašli javno i saopštili da Demokrate neće biti dio vlasti u Zeti, a ne mi. Vi ste saopštili da su razgovori završeni ako ne pristajemo na vaše ucjene, a ne mi. Vi ste i poslednjim saopštenjem napokon priznali da, suprotno demokratskim principima i dosadašnjoj praksi, želite za sebe i poziciju predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine Opštine i da je to ultimativan uslov”, saopštile su Demokrate Zete.

Demokrate navode da su željele da demokratski podijele dvije najvažnije političke pozicije.

“Mi smo željeli da demokratski, bratski i zetski kako rekoste, uradimo ono što smo uradili u mnogim crnogorskim opštinama, odnosno podijelimo dvije najvažnije političke pozicije. Da vi koji ste, iako u koalicionom aranžmanu, dobili više glasova i mandata, dobijete ubjedljivo najznačajniju poziciju, a to je pozicija predsjednika Opštine za koju vaši pregovarači u drugim opštinama tvrde da nosi praktično kompletnu vlast, a da mi koji smo samostalno osvojili oko 22 odsto i sedam mandata kandidujemo budućeg predsjednika Skupštine Opštine”, dodaju Demokrate Zete.

Podsjećaju da u pojedinim opštinama kada, kako kažu, “saberete mandate svih konstituenata DF-a, nemate ni približno sedam mandata, a imate poziciju predsjednika Skupštine Opštine”.

“Da ne govorim o Herceg Novom, gdje ni matematički nijeste potrebni za vlast, imate zajedno značajno manje mandata nego mi samostalno u Zeti, a nikada vam do sada nijesmo osporili poziciju predsjednika SO, niti pomislili da vas eliminišemo iz skupštinske većine, iako je bilo raznih zahtjeva i mogućnosti”, istakle su Demokrate.

Pustite se trikova, poručuju oni, jer znamo svi dobro “koliko koja pozicija vrijedi i šta su demokratski principi”.

“A ukoliko vam nije jasno pitajte vaše pregovaračke timove u drugim opštinama. Trebali ste da znate da nas niti broj nekih fotelja fascinira, niti nas bilo ko može ponižavati. Nije nama sporno da vi imate i predsjednika Opštine, i potpredsjednika Opštine, i sekretara Skupštine, i potpredsjednika Skupštine, ali ono krajnje minimalno što nam pripada saglasno demokratskim principima branimo, jer nećemo nikad dozvoliti da ni nas, ni one časne ljude koji su nam dali potpuno čiste i slobodne glasove i mandate niko ne ponizi, ni uvrijedi, ni omalovaži. Ponavljamo vam, časno je biti opozicija i ta uloga nam je dobro poznata, ali je nečasno pristati da te neko ponizi zarad nekog interesa”, naglasile su Demokrate Zete.

Ukoliko se vratite demokratskim principima, dodaju Demorkate,”dosadašnjoj praksi i onima koji su iskreno branili Zetu tu smo”.

“Ako ćete i definitivno drugim putevima i sa onima za koje ste tvrdili da rade protiv Zete i Zećana, srećno i berićetno vam bilo”, zaključuju Demokrate.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com