DEMOKRATE: Odluka o smjeni u CB Nikšić početak reforme policije

Demokrate Crne Gore pozdravile su odluku v.d. direktora Uprave policije Zorana Brđanina, da smijeni načelnika Centra bezbjednosti Nikšić Tihomira Goranovića, i komandira stanice policije Nikšić Darka Mađarića, ističuć da je sa smjenama u tom gradu počela i reforma u policiji.

Na takvo postupanje je prije nekoliko dana pozvao poslanik i nosilac naše izborne liste Momo Koprivica.

“Ovo je odluka koja označava početak reformi u policiji na koje se predugo čekalo. Stoga, ohrabrenje Brđaninu da nastavi u istom smjeru. Poznato je da se policija, posebno u Nikšiću, u dosadašnjem periodu, nije proslavila kada je u pitanju obračun sa različitim oblicima kriminala, korupcije, zloupotreba položaja. Značajan momenat kod ove smjene predstavlja i činjenica da su kadrovske promjene upravo od Nikšića i krenule. Struktura policije u Nikšiću prepoznata je, osim po pasivnosti u stvarima u kojima je trebalo da bude značajno ažurnija, i po najekstremnijim vidovima obračuna sa političkim neistomišljenicima”, navode u saopštenju.

Kako ističu, apsurdno je o prijeko potrebnim reformama u policiji i misliti bez kadrovskih promjena u njenim strukturama.

“V.d. direktora Uprave policije Zoran Brđanin, prepoznao je to na vrijeme, a to znači – odmah, i u skladu sa tim, počeo da postupa, u potpunosti izlazeći u susret očekivanjima javnosti”, navodi se u saopštenju Demokrata.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button