DEMOKRATE TVRDE: URA pokušavala da u Tužilački savjet ubaci DPS kandidate - Volim Podgoricu

DEMOKRATE TVRDE: URA pokušavala da u Tužilački savjet ubaci DPS kandidate

Demokrate su saopštile da kad su u pitanju reforme u Tužilaštvu jedino što je poznato jeste to da su Dritan i Miloš za DPS, i da reforma u Crnoj Gori neće biti sve dok političari ,,napoleonskih ambicija” ne shvate da nemaju podršku građana i da je puno ,,mačku goveđa glava”.

“Tviter poslanici” koordinatora službi bezbjednosti, kojem nestaju šleperi duvana pred očima, neka obrate pažnju na sljedeće činjenice: Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu je kroz konsultativno saslušanje – javnu raspravu i veći broj amandmana spasio Tužilački zakon (koji je Dritan skrpio po kafanama uz asistenciju regionalno poznatog lidera), i obezbijedio implementaciju više preporuka Venecijanske  komisije, čime je spriječena kompromitacija ove reforme u očima domaće i međunarodne javnosti,  navode Demokrate.

Željelo se, kako tvrde, ući u zonu da nema ko da proglasi člana TS, koji predsjedava Tužilačkim savjetom.

“Da nije u poslednjem danu pred svoje razrjesenje gospodin Bečić proglasio gospodju  Jovanovic za predsjednicu Tužilačkog savjeta on bi bio blokiran, a Katnić ne bi bio smijenjen. Sad je jasno zašto su Dritan i Miloš svojevremeno požurivali zakazivanje sjednice Odbora, bez prethodnog dijaloga, kako bi izabrali Tužilački savjet, onako kako su, na brzinu i prepad, bez dijaloga, izabrali i predsjednika Državne izborne komisije, sa DPS-om”, navode u saopštenju.

Poručuju da je URA  svo vrijeme pokušavala da u Tužilački savjet ubaci DPS kandidate, na isti način kako su izabrali predsjednika DIK-a.

“Da je Savjet izabran u julu braća Abazovića i Katnić bi i dalje vedrila i oblačila  Crnom Gorom. Ura pokazuje licemjerstvo prve vrste, pravi vlast sa onima koji su glasali protiv tužilačkog zakona, na koji se Ura poziva, i sa onima koji su izašli iz sale kad se birao TS. Teatar apsurda. Srušili su parlamentarnu većinu koja je srušila Katnića, njihova Iznogud politika je dovela do prodaje svih birača Ure DPS-u. Smjenom Bečića ova Iznogud partija vraća dugove Katniću. Da podsjetimo Ura je jedina Partija na koju nije kidisao bivši SDT, sad vidimo i zbog čega”, navode u saopštenju.

“Ako nastave ovako Dritan i Miloš biće tradicionalni izdajnici. Za 16 mjeseci Konatar i ekipa su bili uzdržani 176 puta. Uzdržana je bila žuta koalicija DPS-URA i kada se glasalo o razrješenju Abazovića sa mjesta potpredsjednika Vlade. DPS sačuvao Abazovića, a zajedno sa Urom smijenio Bečića. Sve je jasno, da jasnije ne može biti. Kad je Abazović vidio da je stvar gotova, da je dovršen proces, da će Tužilački savjet primijeniti Ustav i zakon, i utvrditi prestanak funkcije tužiocima, u maniru jeftinog politikanta, je zakazao press konferenciju, sa ciljem da ušićari koji nezasluženi poen, a zapravo je nanio štetu samom Tužilačkom savjetu pokušajem, bez i trunke osnove, da ga politički unizi i svojata. Zaista tragikomično i jeftino DPS politikanstvo. Da na kraju ovu Iznogud politiku pozdravimo riječima:,, Nećeš biti predsjednik umjesto predsjednika” i smanji svoju žeđ za vlašću, jer je tolika potreba da vlada cijelom Crnom Gorom neko ko nema ni cenzus, opasna i za njega, i za Crnu Goru”,  navode u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com