DF: Nova vlada će trajati do 2024. godine

Da ne bi bilo zabune, stav Demokratskog fronta o izboru nove Vlade podrazumijeva njeno trajanje do 2024. godine, poručuju iz ovog političkog saveza.

– Podsjećanja radi, naš politički savez je bio pristao i na rekonstrukciju postojeće Vlade koju je podržavalo 38 poslanika parlamentarne većine, ali tri poslanika URE nisu pristajali na takvo rešenje. Na kraju tih razgovora, dobili smo u formi ucjene odgovor da je najbolje da sve ostane kako je bilo, iako smo se svi složili na početku razgovora da je postojeće stanje neodrživo – navode iz DF-a.

Kako su naglasili, i sada kad imaju priliku da dođu do poštenog dogovora, opet neko ucjenjuje.

– Naša platforma je pošten i ljudski iskorak u pravcu rešavanja teške političke krize u kojoj se nalazi Crna Gora i nama iz DF je prirodno da sa postojećim partnerima dođemo do novog dogovora. Za nas je prihvatljiv nedavni stav predsjednika Demosa, Miodraga Lekića, koji je saopštio na poslednjem sastanku predstavnika parlamentarne većine, da bi samo onaj ko bi imalo odstupio od koalicionog sporazuma, i postupao suprotno postignutom dogovoru, jedini odgovarao za pad vlade. Tada bi takav politički subjekt bio jasno i javno osuđen od strane svih drugih partnera da je krajnje neodgovoran i ne bi imao bilo kakvu političku budućnost – zaključuju iz DF-a.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com