DF pisao ambasadorki SAD-a: Da li Vaša administracija podržava stav Krivokapića da naši lideri ne mogu u Vladu?

Demokratski front uputio je pismo ambasadorki SAD tražeći obrazolženje navodnog stava ambasade da njihovi funkcioneri ne mogu pokrivati bezbjednosni sektor u Crnoj Gori.

“S obzirom da smo ovu informaciju dobili ubrzo nakon sastanka kojeg je mandatar imao u Vašoj ambasadi, željeli bi da čujemo od Vas, ili od nekog nadležnog u Stejt Departmentu, da li Vaša administracija podržava ovako skandalozan stav”, navodi se u pismu DF-a.

Kako ističu iz DF-a njihove informacije iz krugova bliskih administraciji predsjednika Donalda Trampa govore da će se u potpunosti poštovati svi demokratski standardi prilikom izbora i nove Vlade u suverenoj državi Crnoj Gori, kao i na drugim prostorima.

“Kako smo ovu informaciju o miješanju inostranog faktora dobili u razgovoru sa mandatarom Krivokapićem, a cijeneći njegovu zabrinutost kako bi mu nepoštovanje ovog ultimatuma pravilo problem u budućim odnosima Crne Gore sa Zapadom, tražimo da nam Vi, kao ambasadorka najmoćnije zapadne države, jasno iznesete Vaš stav o ovom pitanju, da bi građani Crne Gore mogli da procijene šta znači ovaj ultimatum, ako je saopšten sa Vaše strane”, naveli su iz DF-a.

V.R.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button