Đukanović se sastao sa predsjednikom hrvatskog Sabora Gordanom Jandrokovićem

On je uz dobrodošlicu predsjendiku Đukanoviću izrazio zadovoljstvo posjetom Predsjednika baš u ovom trenutku i dodao da je podrška Hrvatske Crnoj Gori, bila i da će biti snažna u svakom trenutku. Predsjednik Sabora je najavio dalju podršku Hrvatske procesu integracije Crne Gore u EU, kao susjedu i zemlji partneru u NATO, insistirajući na individualnom pristupu i vrednovanju postignutih kriterijuma, što je upravo i bit EU. Posebno je ukazao na vrijednost nacionalnih zajednica u Crnoj Gori i Hrvatskoj, koje dodatno spajaju dvije države. Jandroković je napominjući da se u Hrvatskoj pažljivo prate dešavanja u susjedstvu ocijenio da aktuelne prilike podsjećaju na ‘90-e i da to nije dobro uz nadu da će  od strane onih koji šalju takve poruke biti dovoljno razboritosti i pameti da ih ne sprovode u djela. Uz poruku da smo na istom putu i da dijelimo iste vrijednosti, Jandroković je naglasio da je hrvatski Sabor jedinstven u stavu i podršci Crnoj Gori.

Predsjednik Đukanović je uz zadovoljstvo posjetom visoko ocijenio odnose između dva odgovorna susjeda, prijateljski nastrojenih građana i država partnera u NATO. Pozdravio je kvalitetnu međudržavnu saradnju čiji je važan dio i frekventan politički dijalog.

Dobre bilateralne odnose posebno obogaćuju nacionalne zajednice, kazao je Predsjednik, posebno iskazujući poštovanje za ulogu koju u građanskoj, multietničkoj i multivjerskoj Crnoj Gori imaju građani Hrvatske nacionalnosti kao faktor očuvanja tih vrijednosti.

On je zahvalio Hrvatskoj na podršci i pravilnoj percepciji problema na Zapadnom Balkanu, kao i potrebi jasnije evropske perspektive. Predsjednik je izkazao uvjerenje da će se zajednička pitanja tretirati na konstruktivan način, na temeljima dugogodišnjeg opredjeljenja Crne Gore da gradi najbolje odnose sa susjedima. Predsjednik je govoreći o aktuelnim prilikama u Crnoj Gori izrazio uvjerenje da ćemo sačuvati najvrjednije tekovine građanske i multietničke zemlje, na evropskom kursu, i na toj platformi razvijati najbolje odnose sa Republikom Hrvatskom.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com