ĐUKANOVIĆ: Štitićemo CG i kad vlast hoće da baci ljagu na nju

Pokušaj bacanja ljage na Crnu Goru je pokušaj stavaranja nedoumice da li Crna Gora osuđuje genocid ili ne, i u taj vakum se pokušala ubaciti nova vlast stvaranjem konfuzije kakav je odnos Crne Gore prema tome, saopštio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. 

On je poručio da Demokratska partija socijalista neće izostati sa mjesta svoje odgovornosti.

Đukanović je u Baru kazao da DPS nije bojkotovao parlament, već da je to bila poruka za one koji nijesu ispunili očekivanja demokratske i proevropske Crne Gore. 

“Odmah nakon parlamentarnih izbora smo kazali da smo politika i partija koji je stvarala ovu državu, prema tome imamo odgovornost da je izgrađujemo. Nema bojkota institucija, ima samo doprinosa razvoja institucija”, kazao je predsjednik Crne Gore. 

 Istakao je da DPS neće izostati sa mjesta svoje odgovornosti.

“U obavezi smo da razvijamo državu i da zaštitimo državu kada je njeni protivnici, makar bili i aktuelna vlast, žele baciti ljagu na tu državu, pokušaj bacanja ljage je pokušaj stvaranja nedoumice da li Crna Gora osuđuje genocid ili ne osuđuje”, kazao je on i podsjetio da je Crna Gora genocid osudila 2009. godine.

Đukanović je dodao da se “u taj vakum se pokušala ubaciti” nova vlast stvaranjem konfuzije kakav je odnos Crne Gore prema tome.

“Pošto smo bili svjesni da se može dogoditi da neko neodgovoran baci ljagu na Crnu Goru, vratili smo se u Parlament, glasali za usvajanje rezolucije i za smjenu čovjeka koji je nažalost bio član vlade, a koji je pokušao da negira genocid u Srebrenici. Ako je ostala neka nedoumica da li je naša politika konzistentna ili ne, ja sam uvjerenja da je vrlo konzistentna jer nas vodi ideja da zaštitimo tekovine savremene Crne Gore i da svakim svojim potezom doprinesemo osvajanju novih koraka na putu evropeizacije crnogorskog društva”, kazao je predsjednik.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com