ĐURAŠKOVIĆ NA KOMEMORACIJI: Učiniti sve da se ovakav tragičan događaj ne ponovi

Tragedija na Cetinju, u kojoj je u petak život izgubilo 11 osoba, opomena je svima da se učini sve da se tako nešto ne ponovi, saopštio je gradonačelnik Prijestonice Nikola Đurašković, na komemorativnoj sjednici u Vladinom domu.

Sjednici, koja je počela minutom ćutanja, prisustvovale su porodice stradalih, predsjednik Milo Đukanović, premijer Dritan Abazović, predsjednica Skupštine Danijela Đurović, lokalni funkcioneri, kao i više ministara.

Đurašković je kazao da je tragedija nezapamćenih razmjera pogodila Cetinje i Crnu Goru i sve ostavila u šoku.

“Od prekjuče je naš grad okovan tugom i šokom, da su nevine žrtve stradale bez bilo kakve krivice u jednom bezumnom napadu. Ovakav dan se ne pamti”, kazao je Đurašković, kako prenosi portal RTCG.

Dodao je da ne postoji riječ utjehe za porodice.

“Pamtićemo sa posebnim poštovanjem našu Natašu i njene anđele Mašana i Marka našu Danicu, Dimitrija, Rajka, Aleksandru i Milu, Mitra, Gorana. Njihovi brutalno prekinuti životi ostaju dio naših sjećanja, ali i opomena svima da učinimo sve da se ovakav tragičan događaj više nikada ne ponovi”, naveo je Đurašković.

Potpredsjednik Skupštine Prijestonice Mirko Stanić kazao da je Cetinje obavijeno tugom kao nikada do sad.

“Cetinje je kao nikada do sad ujedinjeno u boli sa iskrenim osjećanjem tuge koja nas sve pogađa”, kazao je Stanić i članovima porodica kazao da ne postoje riječi utjehe za njih.

“Cetinje u svom tugovanju nije samo, tuguje cijela Crna Gora”, naveo je Stanić i dodao da podrška iz drugih gradova mnogo znači.

Stanić je naveo i da je Crnu Goru kao mnogo puta do sad, nažalost, ujedinila tuga.

Podsjetimo tridesetčetvorogodišnji Vuk Borilović u petak je, u cetinjskom naselju Medovina, iz vatrenog oružja usmrtio 10 i ranio šest osoba, nakon čega je ubijen.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com