UP: Ukazali smo na prethodno protivpravno ponašanje Borilovića

Konstatacije koji su iznešene u tekstu „Borilović prije pola godine napao kolegu, presuda za nanogicu nije postala pravosnažna”, nisu mogle ni na koji način biti izvedene iz zvaničnih izjava Uprave policije, saopštili su iz Uprave policije reagujući na tekst objavljen u Pobjedi. U saopštenju navode da je Uprava policije “ukazala na činjenice od značaja za slučaj i na prethodno protivpravno ponašanje V.B.”.

Naime, u tekstu stoji „Počinilac masakra na Cetinju Vuk Borilović nije bez kriminalne prošlosti „u prethodnom periodu“, kako je to saopštila Uprava policije,” a u nadnaslovu “Ubica imao kriminalnu prošlost o kojoj policija ne govori”.

U saopštenju Uprave policije od 13. avgusta 2022. jasno stoji: „U interesu javnosti, ukazujemo da na osnovu prikupljenih saznanja postoje indicije, zasnovane na iskazima lica iz neposrednog okruženja V.B., koje su ukazivale na promjene u njegovom ponašanju ali ne i na potencijalno izvršenje ovakvog zločina, te je tim povodom bio zakazan specijalistički pregled V.B. Naglašavamo i da ne postoje saznanja, niti je policiji prijavljivano, da su postojali raniji konflkti, niti bilo kakav prethodni napad u posljednjem periodu od strane V.B. na porodicu podstanara. U istom smislu, ne treba dovoditi u uzročno – posljedičnu vezu izvršenje ovog teškog zločina sa bilo kakvim protivpravnim ponašanjima iz prethodnog perioda.” 

“Znači, rukovodeći se profesionalnim standardima, Uprava policije je ukazala na činjenice od značaja za konkretan slučaj, ali i na prethodno protivpravno ponašanje V.B. bez elaboracije, a cijeneći da to nije u vezi sa ovim slučajem. Stoga, konstatacije koji su iznešene u gore navedenom tekstu nisu mogle ni na koji način biti izvedene iz zvaničnih izjava Uprave policije, pa tražimo da u skladu sa Zakonom o medijima i profesionalnim standardima napravite adekvatnu ispravku”; zaključili su iz UP.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com