ĐURĐEVIĆ ODGOVORIO ĐUKANOVIĆU: Bošnjaci nisu više sića za potkusurivanje u njegovom džepu - Volim Podgoricu

ĐURĐEVIĆ ODGOVORIO ĐUKANOVIĆU: Bošnjaci nisu više sića za potkusurivanje u njegovom džepu

Bošnjaci više nisu u džepu Mila Đukanovića, kao sića za potkusurivanje, već na glavnoj političkoj pozornici u Crnoj Gori, poručio je potpredsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Mesko Đurđević.

Đurđević je reagovao na izjavu Đukanovića da apsolutno znaju “gdje su ti džepovi buduće podrške drugog kruga i u sljedećih 14 dana ćemo vrijedno raditi da stvorimo sve pretpostavke za njihovo aktiviranje”.

Ova partija je na predsjedničkim izborima podržala kandidata Evrope sad, Jakova Milatovića.

“Užasna, neljudska poruka Mila Đukanovića nakon evidentnog poraza na izborima kako ‘zna đe su džepovi podrške koje treba aktivirati u drugom krugu’ ciljajući na slabu izlaznost (čitaj podršku njemu) u opštinama gdje dominantno žive Bošnjaci, ali još više na dijasporu, koja je opet dominantno bošnjačka, siguran je dokaz poraza jedne antibošnjačke, anticrnogorske, antisrpske, antigrađanske, anticivilizacijske politike, koju personifikuje upravo Đukanović”, navodi Đurđević.

Dobronamjerni su, kaže, prema svojoj državi Crnoj Gori, svim njenim građanima, ma kako se izjašnjavali, “ali i odlučni da nikada više ne dozvole da političari poput Đukanovića manipulišu vjerskim, nacionalnim ili građanskim osjećanjima Bošnjaka ali ni osjećanjima drugih naroda”.

“Da nikada više ne dozvole da ih neko zarad ličnog ili partijskog interesa gura u džepove i vadi po potrebi. Da nikada više ne dozvole da ih neko ograničava u razvoju, da im oduzima slobodu, nacionalni identitet, da ih proćeruje, deportuje, ubija”, kazao je Đurđević.

Kako je kazao, Đukanović je “plašio Bošnjake promjenom vlasti, grafitima, bombama, hapšenjima, gašenjem partija, nametanjem kontrole političke misli, siromaštvom i izolacijom”.

“Ali nije uspio. One koje je najviše degradirao i ugnjetavao, došli su mu političke glave”, rekao je on.

SPP je, prema riječima Đurđevića, od osnivanja ukazivao na “retrogradni ulogu Đukanovića” i uprkos “potpunoj medijskoj blokadi” uspijevao da saopšti slobodnu bošnjačku misao, “da podrži obespravljene kako narode tako i pojedince. I nikada nije podlegao pritisku i ucjenama”.

“SPP 2020. godine koaliciji Crno na bijelo donio ključne glasove za uzimanje četvrtog mandata koji je srušio Đukanovića. SPP je mimo svih projekcija i dilova hrabro i časno podržao Jakova Milatovića, budućeg predsjednika Crne Gore. SPP će u budućnosti još snažnije doprinositi demokratskom, ekonomskom i društvenom razvoju Crne Gore, svoje Crne Gore kao punopravne članice Evropske Unije u kojoj vladaju pravo i pravda”, piše u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com