ĐUROVIĆ: Kotor predstavlja ponos Crne Gore - Volim Podgoricu

ĐUROVIĆ: Kotor predstavlja ponos Crne Gore

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila je čestitku povodom 21. novembra, Dana opštine Kotor, predsjedniku Opštine Vladimiru Jokiću, predsjednici Skupštine opštine Maji Mršulji, odbornicima i svim građankama i građanima ovog grada.

“U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime najsrdačnije čestitam 21. novembar, Dan opštine Kotor. Kotor, kao grad velike istorije, bogate kulturne baštine i vjekovnog multietničkog sklada, predstavlja ponos Crne Gore i dragulj kojim se svi naši građani diče. Istorijski i kulturološki značaj Kotora nameće nam obavezu da sa posebnom pažnjom cijenimo i čuvamo ono što smo dobili u nasljeđe”, kazala je Đurović.

Kako je dodala, važno je podsjetiti i na slavnu antifašističku borbu u kojoj je učestvovao i grad Kotor, a u kojoj smo zajedno sa drugim jugoslovenskim narodima osvojili slobodu i postavili temelje za izgradnju države koja je danas važan faktor stabilnosti u regionu, uvažena članica NATO-a i lider u pregovorima sa EU.

“Suživot i međusobno razumijevanje i poštovanje ljudi svih vjera i nacija, kao i otvorenost za sve ljude dobre volje, čine Kotor sredinom kojoj se svi rado vraćaju i u kojoj se osjećaju sigurno i uvaženo. Kotor, kao grad pod zaštitom UNESCO-a, ima sve mogućnosti da unaprijedi svoju turističku ponudu i, u bliskoj saradnji lokalne uprave sa Vladom, racionalno valorizuje svoje velike resurse. U tom smislu, uvjerena sam da zajedničkim razvojnim i infrastrukturnim projektima u narednom periodu može značajno da se doprinese poboljšanju standarda građanki i građana Kotora, što treba da bude zajednički cilj svih“, zaključila je Đurović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com